Μητσοτάκης: “Εκλογές στην ώρα τους”

default image

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τόνισε πως "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους"

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που το μεσημέρι έδωσε το παρών στην τελετή ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας στην παραλία του Μαραθίου.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι «επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως και η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας» και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα ισχύει το Αγγλικό σύστημα, το οποίο εισήγαγε μάλιστα ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλάζοντας το σύνταγμα στη δεκαετία του 1980. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “αυτό σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να κάνει νωρίτερα εκλογές. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό, ότι ο Πρωθυπουργός σέβεται το θεσμικό του ρόλο και θέλει να πάει στο τέλος της τετραετίας, αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθεί και από το δικαίωμα που έχει να τις κάνει πρωτύτερα, αν η εθνική ανάγκη το απαιτεί. 

Και φυσικά δεν πρόκειται να ενημερώσει κανένα γι’ αυτή τη δουλειά. Θα τις προκηρύξει όποτε νομίζει, καθώς είναι δικό του δικαίωμα αυτό. Ας πάψουν λοιπόν κάποιοι να λένε ανοησίες”.



Ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης και τα εξής: “Είμαι ευτυχής γιατί αξιώθηκα να υψώσω για άλλη μία φορά την Γαλάζια Σημαία στην ακτή του Μαραθίου.

Εγώ είμαι λάτρης και οπαδός αυτής της παραλίας για πολλές δεκαετίες και θα μείνω και μέχρι τέλους πιστός σ’ αυτή”

, ενώ ανέφερε ότι “το πρόβλημα του περιβάλλοντος είναι πάρα πολύ μεγάλο. Χαίρομαι γιατί ευαισθητοποιείται σιγά – σιγά ο κόσμος. 

Στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα το πρόβλημα αυτό δεν το είχαμε δει στις αληθινές του διαστάσεις, αλλά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία σημαντική πρόοδος. Πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε να σώσουμε το περιβάλλον, γιατί χωρίς το περιβάλλον δεν υπάρχει τουρισμός, ούτε οικονομική ανάπτυξη και μέλλον”

, είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα