Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη

default image

Το Μουσείο Δημοκρατίας εγκαινίασε στον Αη Στράτη το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Το Μουσείο Δημοκρατίας εγκαινίασε στον Αη Στράτη το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ο κ.Καραμανλής υπενθύμισε στο χαιρετισμό του, κατά τα εγκαίνια του Μουσείου, ότι ανέλαβε τη δέσμευση για τη δημιουργία του το 2003 και το έργο δρομολογήθηκε κατά τη δεύτερη επίσκεψή του το 2005.

“Σήμερα εγκαινιάζουμε μαζί το Μουσείο Δημοκρατίας, ένα έργο μνήμης και τιμής .Ο χώρος που τα πέτρινα χρόνια της ελληνικής ιστορίας του περασμένου αιώνα στέγαζε το νοσηλευτήριο εκτοπισμένων για τα πολιτικά τους φρονήματα- ανάμεσα στους οποίους ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Μάνος Κατράκης, ο Τίτος Πατρίκιος- διασώζεται αναδεικνύεται, παραδίδεται σε αυτή τη γενιά και τις επόμενες”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα και στα 33 χρόνια της μεταπολίτευσης, όλοι μαζί, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου “πετύχαμε να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν τις διαχωριστικές γραμμές και τις ταμπέλες που δίχασαν την κοινωνία και πλήγωσαν τη χώρα”.

Αναφέρθηκε μάλιστα στη συμβολή του Κ.Καραμανλή, του Α.Παπανδρέου, του Χ.Φλωράκη, του Π.Κανελλόπουλου, του Η.Ηλιού, του Λ.Κύρκου και του Μ.Θεοδωράκη.

“Με γνώμονα τα διδάγματα της ιστορίας, με δείκτης τις δυνάμεις μας, ενωμένοι όσο ποτέ, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βγαίνουμε μπροστά. Από εδώ από τον Αη Στράτη, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, στέλνουμε μήνυμα δημοκρατίας” κατέληξε ο κ.Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χθες το βράδυ από τη Σαλαμίνα με τη φρεγάτα “Ψαρά” συνοδευόμενος από τους υπουργούς Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη, Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκη και Πολιτισμού Μιχ.Λιάπη. Κατά τη διάρκεια του πλου, παρακολούθησε ασκήσεις ετοιμότητας ενώ δείπνησε και με τους ναύτες.

Στις 8.15 το πρωί στο στίγμα που είχε χαθεί ο αεροπόρος Σιαλμάς, “έριξε” στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής. Το πρωί στο λιμάνι του Αη Στράτη, τον υποδέχθηκαν ο κοινοτάρχης, οι κάτοικοι και οι μαθητές του σχολείου, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε στο κοινοτικό γραφείο για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τοπικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, χάρισε στα παιδιά προσωπικούς υπολογιστές, έναν ”προτζέκτορα,” κι ένα home cinema, και στη συνέχεια ήπιε καφέ στο καφενείο του χωριού με τους κατοίκους.

(Πηγή: ΑΠΕ)


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα