Ναυάγιο στη Μύκονο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

Ναυάγιο στη Μύκονο: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών
Μετανάστες σε σκάφος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Τουλάχιστον 108 μετανάστες, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστοφόρο, διασώθηκαν μέσω της ευρείας επιχείρησης διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Βίντεο από την ευρεία επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, του ιστιοφόρου σκάφους με περισσότερους από 100 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, είδε το φως της δημοσιότητας.

Το ιστιοφόρο έπλεε ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Από τους 108 μετανάστες που διασώθηκαν τα μεσάνυχτα, οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες, ενώ σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις τους, φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Η επιχείρηση διάσωσης

Σημειώνεται πως στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.

Εν τέλει τις πρώτες πρωινές ώρες οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κανείς από το σύνολο των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα