Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς των επιβατών αναζητούν τους δικούς τους – “Η οικογένειά μου ήταν στο πλοίο”

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς των επιβατών αναζητούν τους δικούς τους – “Η οικογένειά μου ήταν στο πλοίο”

Από το πρωί της Τετάρτης (14/6) συγγενείς και φίλοι των επιβατών στη βάρκα που βούλιαξε ανοικτά της Πύλου, αναζητούν εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους.

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να μάθουν αν οι άνθρωποι τους είναι ανάμεσα στους 78 που εντοπίστηκαν ζωντανοί.

Αυτό γίνεται προς το παρόν με δυο τρόπους. Όπως είπε στο NEWS 24/7, γιατρός που βρίσκεται στο λιμάνι για να βοηθήσει τους επιζώντες, λαμβάνει μηνύματα από ανθρώπους κυρίως από την Αίγυπτο με φωτογραφίες παιδιών ανδρών και γυναικών, από ανθρώπους που ρωτούν αν κάποιος έχει δει τον συγγενή τους στους επιζώντες.

Επιπλέον ένας άνδρας από την Αίγυπτο έφτασε λίγο πριν το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας. Όπως είπε, ο ίδιος ζει στην Αίγυπτο και ήξερε ότι ένας ξαδερφος του βρίσκεται μέσα στη βάρκα που κατευθυνόταν στην Ιταλία.

Χθες έμαθε για το ναυάγιο και αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει στην Καλαμάτα αναζητώντας τον συγγενή του. Για την ώρα δεν έχει μάθει καμία πληροφορία για το που βρίσκεται.

Ακόμη, ένας Σύρος άνδρας που ζει στη Γερμανία, έφτασε επίσης στο λιμάνι της Καλαμάτας. Όπως είπε, αναζητά τον αδερφό του ο οποίος του είχε πει πως ανέβηκε στη βάρκα που βυθίστηκε ανοικτά της Πύλου.

Ο άνδρας είπε πως ο αδερφός του θα κατευθυνόταν στην Ιταλία, ωστόσο είχε χάσει την επικοινωνία μαζί του τις τελευταίες έξι ημέρες.

“Ψάχνω τον ξάδερφο μου. Η οικογένεια μου ήταν στο πλοίο. Το έμαθα στις ειδήσεις και ήρθα να μάθω τι έγινε. Θα παμε στο Λιμεναρχείο να μάθουμε περισσότερα” είπε ένας άνδρας απο το Πακισταν που έφτασε το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ένας ακόμη άνδρας από το Πακιστάν, έφτασε έξω από την αποθήκη όπου βρίσκονται οι διασωθέντες: «Βρήκα έναν συγγενή μου. Αναζητώ άλλους τέσσερις ανθρώπους από την οικογένεια μου», είπε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα