Ναυάγιο στην Πύλο: Στο νεκροταφείο Σχιστού οι 78 σοροί

Ναυάγιο στην Πύλο: Στο νεκροταφείο Σχιστού οι 78 σοροί

Στο νεκροταφείο Σχιστού μεταφέρθηκαν οι σοροί των 78 νεκρών του ναυαγίου της Πύλου. Η δυσκολία ταυτοποίησης προμηνύει μία σύνθετη διαδικασία

Σε ένα πλάτωμα, λίγο μετά την είσοδο των νεκροταφείων του Σχιστού, στάθμευσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ένα λευκό φορτηγό ψυγείο. Μετέφερε τις 78 σορούς των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Το φορτηγό συνόδευαν δύο περιπολικά και οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει, εκτός από το συνεργείο των ηλεκτρολόγων του νεκροταφείου που έφτασε στο σημείο για να τροφοδοτήσει με ρεύμα το φορτηγό. 

«Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Σχιστό και παραλαμβάνονται τμηματικά από γραφεία τελετών, ώστε να μεταφερθούν στη συνέχεια  στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά, για να γίνει η νεκροτομή», είπε στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού, Δημοσθένης Σταματάτος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο. «Η ίδια διαδικασία είχε γίνει μετά την τραγωδία στο Μάτι», σημείωσε ο ιατροδικαστής Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

Στην περίπτωση των 78 νεκρών του ναυαγίου, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ούτε τη χώρα καταγωγής τους, της νεκροτομής πρόκειται να ακολουθήσει μια σύνθετη διαδικασία. Φωτογραφίες των νεκρών και τυχόν προσωπικά στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους θα σταλούν στις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες πιθανολογείται ότι κατάγονται (Συρία, Αφγανιστάν κ.α.), ώστε στη συνέχεια, εφόσον κάποιος συγγενής αναζητήσει κάποιον αγνοούμενο, να γίνει η ταυτοποίηση, αρχικά με τη φωτογραφία και στη συνέχεια επίσημα με τη λήψη DNA.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα