Νέα απάτη με δήθεν email από την εφορία για επιστροφή φόρου

Νέα απάτη με δήθεν email από την εφορία για επιστροφή φόρου
Οθόνη υπολογιστή Getty Images/iStockphoto

Ένα νέο τρόπο για να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες εφαρμόζουν επιτήδειοι, με δήθεν email από την εφορία, για επιστροφή φόρου. Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα απάτη μέσω email εφαρμόζουν επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που φτάνει στα email των πολιτών που δήθεν έχει σταλεί από την εφορία, κάνει λόγο για επιστροφή φόρου και αναφέρει: Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 600,13 ευρώ. Για να διασφαλίσουμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει πρώτα να επικυρώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας. Για να γίνει αυτό, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας”.

Από την πλευρά της, η αστυνομία σημειώνει ότι με το εν λόγω μήνυμα “άτομα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό” και δίνει τις τρεις παρακάτω συμβουλές:

  • Σε καμία περίπτωση μην «πατάτε» τον σύνδεσμο (#link)!
  • Οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες ΠΟΤΕ δεν ζητούν τραπεζικούς κωδικούς!
  • Κοινοποίησε – ενημέρωσε φίλους & συγγενείς για να μην πέσουν θύματα!

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα