Νέα εμπλοκή για Σκαραμαγκά

Νέα εμπλοκή για Σκαραμαγκά
"ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ"ΤΟ 1ο ΑΠΟ ΤΑ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΕΩΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (ICON - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ) (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ) ICON Photopress

Οι όροι που έθεσε το Πολεμικό Ναυτικό για την παραλαβή των υποβρυχίων ήταν αυτή τη φορά η αιτία να ματαιωθεί η υπογραφή σύμβασης πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Αμπού Ντάμπι.

“Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες” είχε πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις πριν λίγες ημέρες, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον αραβικό κολοσσό Abhu Dhabi Mar.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού με τους εκπροσώπους της προκατόχου γερμανικής εταιρείας Thyssen Kroup Marine Systems και του αραβικού ομίλου εξελίχθηκε σε ένα νέο γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων – αν και όπως φαίνεται τα βρήκαν στα βασικά σημεία της συμφωνίας-πλαίσιο.

Όμως ο διάβολος των…λεπτομερειών, οι οποίες ουσιαστικά είναι 3-4 τεχνικοί όροι που έχει βάλει το Πολεμικό Ναυτικό για την παραλαβή των υποβρυχίων, δεν άφησε περιθώριο για υπογραφή της συμφωνίας και για κοινές ανακοινώσεις – τα τρία μέρη επιφυλάχθηκαν μέχρι τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Οι περίπου τέσσερις ώρες που διήρκεσε η συνάντηση δεν στάθηκαν αρκετές για τη λύση του γόρδιου δεσμού και από ότι φαίνεται το σήριαλ με τα υποβρύχια συνεχίζεται…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα