Νέα εμπλοκή με το Παπανικολής

Νέα εμπλοκή με το Παπανικολής
"ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ"ΤΟ 1ο ΑΠΟ ΤΑ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΕΩΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (ICON - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ) (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ) ICON Photopress

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή ύψωση της ελληνικής σημαίας στο "πολύπαθο" υποβρύχιο λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων του Δημοσίου. Άγνοια για το το πότε θα ολοκληρωθεί η παραλαβή, δηλώνουν στο NEWS 247 πηγές του Πολεμικού Ναυτικού

Το σήριαλ του υποβρυχίου “Παπανικολής” δεν έχει τελειωμό. Ακόμη και τώρα που υποτίθεται πως έχουν λυθεί τα τεχνικά προβλήματα και πλέον, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού «δεν γέρνει», προέκυψε  νέα σημαντική εμπλοκή με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ύψωση της ελληνικής σημαίας που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα Ναυπηγεία του Κίελου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 247 η απίστευτη ολιγωρία της ελληνικής γραφειοκρατίας περιπλέκει τη διαδικασία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπνέει στις 22 Οκτωβρίου οπότε είναι ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθεί συνολικά η συμφωνία που υπέγραψαν πριν λίγες ημέρες οι Υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών με τους εκτελεστικούς διευθυντές της Thyssen Kroup Marine Systems και της Abhu Dhabi Mar!

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επισημοποίηση της απόφασης της Ευρωπαικής Ένωσης για την άρση του προστίμου σχετικά με την αντικανονική επιδότηση που είχαν λάβει τα Ναυπηγεία.

Επίσης έχει καθυστερήσει δραματικά ο φορολογικός έλεγχος που πρέπει να προηγηθεί της μεταβίβασης. Ακόμη δεν έχει αποδεσμευτεί από το Υπουργείο Οικονομικών η πίστωση για την καταβολή από το Δημόσιο των 250 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η πρώτη δόση για την αποπληρωμή των προγραμμάτων των υποβρυχίων προς την προκάτοχο ιδιοκτήτρια, γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp Marine Systems.

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους κόλπους του Πολεμικού Ναυτικού για την απρόβλεπτη εξέλιξη στην υπόθεση. Σε ερώτηση του NEWS 247 πότε τελικώς θα γίνει η παραλαβή του υποβρυχίου ανώτερες πηγές δηλώνουν άγνοια, ξεκαθαρίζοντας ότι “το μόνο σίγουρο είναι ότι η τελετή της Παρασκευής ματαιώθηκε”…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα