Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν ζητήθηκαν ακόμη ευθύνες από τον ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που δεν συντόνισε

Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν ζητήθηκαν ακόμη ευθύνες από τον ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που δεν συντόνισε
Στιγμιότυπα από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια VIDEO PRINTSCREEN / YOUTUBE NEWS247GR

Πηγές εντός της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για σοβαρή έλλειψη συντονισμού τη μοιραία νύχτα της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο ευθύνες δεν έχουν αναζητηθεί από τον συντονιστή που δεν συντόνισε ή συντόνισε και εκτίμησε λάθος.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για την εξιχνίαση της δολοφονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λήψη γενετικών υλικών από τους συλληφθέντες συνεχίζεται μήπως από εκεί προκύψει ταυτοποίηση του δράστη, ενώ παράλληλα αναλύονται καρέ-καρέ τα βιντεοληπτικά υλικά. Η πεποίθηση των αστυνομικών είναι πως ο δράστης είναι πιθανό να βρίσκεται ανάμεσα στους ήδη συλληφθέντες.

Αυτή η πεποίθηση ενδεχομένως να μην έχει δημιουργηθεί τυχαία, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς και έχουν αναφέρει κάποια πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν τις έρευνες στην άκρη του νήματος.

Παράλληλα, τα αυτοκίνητα των Κροατών που απομακρύνθηκαν από τον σταθμό Ειρήνη έχουν μεταφερθεί και αυτά στη ΔΕΕ και εξετάζονται, όπως επίσης μια πρώτη εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος έγινε τη νύχτα του περιστατικού με τη λήψη δειγμάτων και ευρημάτων, και ακολούθησε και δεύτερη σάρωση του χώρου.

Από τις φωτογραφίες των κατασχεμένων από το σημείο αντικειμένων φαίνεται και η «πολεμική» τους προετοιμασία. Πλήθος από λοστούς, ρόπαλα, καδρόνια με καρφιά, μαχαίρια, σπασμένα μπουκάλια, βεγγαλικά, προστατευτικά, καπνογόνα κλπ, ακόμα και μια πέτρα με ίχνη αίματος πάνω της συνθέτουν την εικόνα της αιματηρής επίθεσης.

Βιάστηκε το Υπουργείο στην αναζήτηση ευθυνών πριν την ΕΔΕ

Το άλλο σκέλος της υπόθεσης που συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη είναι οι λάθος χειρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. που τους ακολούθησαν και οι λάθος χειρισμοί του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν ανέμεναν στο Υπουργείο τα συμπεράσματα της ΕΔΕ και βιάστηκαν να αποδώσουν ευθύνες στους επικεφαλής Διευθύνσεων Τροχαίας και στον επικεφαλής της Αθλητικής Βίας στην Αττική.

Βεβαίως, ο υπουργός έχει προαναγγείλει ότι θα ανοίξει και άλλο η «βεντάλια» της αναζήτησης ευθυνών, ωστόσο αφού επιλέχθηκε μία πρώτη απόδοση, δεν είναι δυνατόν να μην περιελάμβανε τον συντονιστή που δεν συντόνισε και κατ’ επέκταση και τους υπόλοιπους συντονιστές (Γενικούς) στους υπόλοιπους νομούς της χώρας απ’ όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή.

Η Αθλητική Βία ενημέρωνε για αυτά που γνώριζε, μάθαινε και έβλεπε, ωστόσο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ όταν πλέον η αυτοκινητοπομπή έφτασε στην Αττική, ο Ανώτατος Αξιωματικός και ένας από τους Βοηθούς του Αττικάρχη που συντόνισε, πήρε μία σειρά από λάθος όπως αποδείχτηκε αποφάσεις.

Γνώριζαν από την Κορινθία κιόλας ότι έφτανε αυτοκινητοπομπή με Κροάτες οπαδούς, καθώς ο πολίτης που τράβηξε το ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους εντόπισε στο Κιάτο και ενημέρωσε τηλεφωνικά και την Αστυνομία της περιοχής…

Από τη μεταγωγή των Κροατών χούλιγκαν INTIME NEWS

Από τη Νέα Πέραμο και από τα Δίοδια Ελευσίνας, οι μόνοι που προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν ήταν αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας σε μοτοσικλέτα, μέχρι που στην Αττική Οδό χωρίστηκαν και αναγκαστικά τους έχασαν. Τους αντιλήφθηκε και ένα περιπολικό της Τροχαίας που πήγαινε σε περιστατικό σύγκρουσης οχημάτων που επίσης ενημέρωσε και ούτως ή άλλως οι τροχονόμοι θα ήταν αδύνατον να σταματήσουν από μόνοι τους ορδές των χούλιγκαν.

Είχε προηγηθεί, όμως, στάση της αυτοκινητοπομπής πριν τα διόδια Ελευσίνας προφανώς για να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χούλιγκαν και ακόμα και εκεί χάθηκε χρυσή ευκαιρία από τη ΓΑΔΑ να στείλει δυνάμεις ΟΠΚΕ από την Δυτική Αττική που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν έως ότου να μεταβούν διμοιρίες των ΜΑΤ, αφού ούτως ή άλλως δεν είχε προβλεφθεί από πριν η τοποθέτησή τους στο σημείο.

Ακόμη και στον Σταθμό Ειρήνη στη συνέχεια όπου στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους, συναντήθηκαν με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, πήραν τα ρόπαλα στα χέρια και ξεκίνησαν την τελική τους πορεία με προφανείς πλέον προθέσεις, τους εντόπισαν άντρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που ενημέρωναν το κέντρο διαρκώς και ζητούσαν ενισχύσεις, η απάντηση που λάμβαναν όμως ήταν μόνο η παρακολούθηση και η μετάδοση των όσων έβλεπαν…

Όταν πλέον έφτασαν οι χούλιγκαν έξω από την «OPAP ARENA» δεν υπήρχε διμοιρία ΜΑΤ ούτε για δείγμα και εκεί όλα είχαν πλέον τελειώσει. Ακολούθησε ένα γιουρούσι από οργισμένους χούλιγκαν με μαχαίρια και ρόπαλα στα χέρια που είχε σαν αποτέλεσμα έναν άνθρωπο να χάσει την ζωή του, όχι μόνο γιατί έτσι ήθελαν οι χούλιγκαν αλλά γιατί έτσι επέτρεψαν να συμβεί ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν έδωσαν εντολές που έπρεπε και όχι υφιστάμενοί τους που ούτως ή άλλως δεν συντόνιζαν εκείνοι…

Υπήρχαν σε αυτή την ιστορία αξιωματικοί που έλαβαν την σχετική ενημέρωση και τα σχετικά σήματα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα ανοίξουν και να τα διαβάσουν. Υπήρξαν λάθος εκτιμήσεις ότι δεν θα γινόταν αυτό το μακελειό και στο τέλος υπήρχε παντελής απουσία συντονισμού.

Η μεταγωγή των χούλιγκαν στις εισαγγελικές αρχές AP


Οι συλλήψεις ακολούθησαν γιατί τότε πια αποφασίστηκε να επέμβει η Αστυνομία, όμως αν είχαν γίνει όλα στοιχειωδώς σωστά από τα σύνορα έως την Αττική, ο Μιχάλης θα ζούσε και δεν θα φοβόταν μία ολόκληρη κοινωνία τώρα ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ακολουθήσουν και αντίποινα και νέος γύρος αίματος.

Δύο, τρεις σωστές αποφάσεις από τους συντονιστές και τώρα δεν θα χρειαζόταν να γίνει “αστακός” όλη η πρωτεύουσα. Μια-δύο διμοιρίες να μην φυλούσαν μέσα στο καλοκαίρι λαμαρίνες στα Εξάρχεια και άλλα τόσα στατικά σημεία και θα υπήρχαν διμοιρίες στα σωστά σημεία και την σωστή στιγμή.

Αυτά είναι παθήματα όμως που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μαθήματα, όχι μόνο στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος για τι και τι πρέπει να απαιτεί και από ποιους. Πάντως σίγουρα όχι από τους τροχονόμους…

Δείτε το video του 24Media Lab για το δρομολόγιο των Κροατών και την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα