Νέα Φιλαδέλφεια: Το προφίλ του οπαδού που συνελήφθη – Περισσότερη συνεργασία από τις ΠΑΕ ζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το προφίλ του οπαδού που συνελήφθη – Περισσότερη συνεργασία από τις ΠΑΕ ζητά η ΕΛ.ΑΣ.
Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια Eurokinissi Sports

Το πλούσιο παρελθόν του 43χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, που συνελήφθη την Παρασκευή μετά από σχετικό ένταλμα, για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι προτάσεις ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για το νέο νομοσχέδιο για την οπαδική βία.

Υπό τελική διαμόρφωση βρίσκονται οι προτάσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο που θα αποσταλεί στο Υπ. Δικαιοσύνης για την διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου για την οπαδική βία.

Στην μεγάλη σύσκεψη που έγινε χθες στο Υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί αξιωματικοί ουσιαστικά ζήτησαν την πιο ενεργή εμπλοκή των ΠΑΕ στο ζήτημα και την καλύτερη συνεργασία τους με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα γήπεδα που οι κάμερές τους επί της ουσίας δεν λειτουργούν και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ζήτησαν επίσης την ενεργή εμπλοκή των εισαγγελέων και την παρουσία τους σε κάθε κρίσιμο αγώνα.

Αυτό στο οποίο αναφέρθηκαν επίσης είναι πως το πρόβλημα δεν υπάρχει τόσο στην υφιστάμενη νομοθεσία αλλά στην μη εφαρμογή της καθώς και τώρα το σχετικό νομικό πλαίσιο έχει προβλέψεις ενισχυμένες για την οπαδική βία που όμως δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Και μετά την δολοφονία Καμπανού, είχαν ληφθεί μέτρα και είχαν κλείσει παράνομοι σύνδεσμοι που βρίσκουν όμως παραθυράκια και λειτουργούν εκ νέου ως λέσχες κλπ.

Το τελευταίο σκέλος της συζήτησης αφορούσε στην αξιολόγηση των κινδύνων από κάθε αγώνα, κάτι που βεβαίως επιχειρησιακά ούτως ή άλλως συμβαίνει και σήμερα με την αξιολόγηση των αγώνων σε χαμηλού, μέσου ή υψηλού κινδύνου αγώνες εξ ου και λαμβάνονται κάθε φορά σχετικά μέτρα και απαγορεύσεις μετακίνησης οπαδών.

Νέα Φιλαδέλφεια: Με πλούσιο παρελθόν οπαδικής βίας ο Έλληνας συλληφθείς

Εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18/08) το ένταλμα που εκδόθηκε για την σύλληψη ενός 43χρονου οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την συμμετοχή του στην συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, από βιντεοληπτικά υλικά, στα οποία μάλιστα φαίνεται να καθοδηγεί τους υπόλοιπους χούλιγκαν.

Το συγκεκριμένο άτομο έχει πλούσιο παρελθόν οπαδικής βίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τραυματιστεί μαζί με έναν ακόμη οπαδό του Παναθηναϊκού μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας στην οδό Δέγλερη έξω από το Πρωτοδικείο κατά την διάρκεια εκδίκασης του περιστατικού των πυροβολισμών στην Λ. Αλεξάνδρας.

Ο 43χρονος κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
  • 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • 2 κράνη, χρώματος μαύρο,
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου,
  • ξύλινο στειλιάρι και
  • κράνος, χρώματος μαύρο.

Oι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα