Νέα μέτρα: Στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα – Μέχρι 1.000 άτομα ανώτατο όριο

Νέα μέτρα: Στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα – Μέχρι 1.000 άτομα ανώτατο όριο
Κερκίδες γηπέδου Eurokinissi Sports

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τη μείωση της πληρότητας στα γήπεδα.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και ιδιαίτερα, της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε, τα γήπεδα θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο η πληρότητα θα φτάνει μόλις το 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω μέτρο θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα (03/01) και θα αφορά μόνο εμβολιασμένους.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω μέτρα, τότε όλα τα παιχνίδια θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Από την ερχόμενη Δευτέρα (03/01) μέχρι και τις 16/01 τίθενται σε ισχύ τα εξής νέα μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12, τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα, απαγορεύεται για ορθίους. Η μουσική δε διακόπτεται για την ώρα.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

-Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα