Νέα Σμύρνη: Σε ξεκαθάρισμα μεταξύ κυκλωμάτων μπράβων φαίνεται να οδηγείται η έρευνα

Νέα Σμύρνη: Σε ξεκαθάρισμα μεταξύ κυκλωμάτων μπράβων φαίνεται να οδηγείται η έρευνα
Μαφιόζικη εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη INTIME NEWS

Βαρύτητα και μέσω καταθέσεων πλέον, έχει αποκτήσει το ενδεχόμενο το 41χρονο θύμα της μαφιόζικης επίθεσης σε μπαρ στη Ν. Σμύρνη, να ήταν μέλος κυκλώματος εκβιαστών που λυμαίνεται την περιοχή. Προτεραιότητα η εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος για την Αστυνομία καθώς κινδύνευσαν αθώοι πολίτες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αδιάκοπες έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα κίνητρα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο μπαρ, στη Νέα Σμύρνη, από τα οποία ενδεχομένως να οδηγηθούν οι Αρχές και στην ταυτοποίηση των ατόμων που κρύβονται από πίσω.

Ο 41χρονος που ήταν ο στόχος της εκτέλεσης ήταν σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών, και φαίνεται πως είχε ενταχθεί και σε κύκλωμα εκβιαστών που λυμαίνεται με παροχή «προστασίας» τα καταστήματα της περιοχής, αφού οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση έχουν ακούσει από πλήθος επαγγελματιών στη γειτονιά, πως το θύμα σύχναζε καθημερινά σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής ως «εισπράκτορας».

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη πληροφορία από φήμη σε στοιχείο της δικογραφίας, είναι πως πλέον υπάρχουν άνθρωποι που θέλησαν να καταθέσουν αυτή την γνώση στις Αρχές και έτσι πλέον η πιθανότητα να πρόκειται για μία εκτέλεση από αντίπαλο κύκλωμα εκβιαστών που διεκδικούν την περιοχή ή την είχαν από παλιότερα, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, χωρίς να εξαιρείται εντελώς ακόμη η πιθανότητα ξεκαθαρίσματος για ναρκωτικά, λόγω και του ποινικού παρελθόντος του θύματος.

Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο πως εκτός του εκτελεστή υπήρχαν και συνεργοί, όπως τσιλιαδόρος αλλά και άτομο που θα ανέμενε σε όχημα διαφυγής, αφού αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης διέφυγε τρέχοντας ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος, από ένα στενό και ύστερα τα ίχνη του χάνονται. Αυτό που σίγουρα προβληματίζει τις Αρχές είναι η επιλογή του δράστη να ανοίξει πυρ σε ένα κατάμεστο από κόσμο μαγαζί αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες.

Το χρονικό της επίθεσης

Νεκροί κατέληξαν οι δύο Αλβανοί 41 και 44 ετών αντίστοιχα που κάθονταν μαζί σε τραπέζι του μπαρ. Ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης φορούσε μπλούζα με κουκούλα και χειρουργική μάσκα και κρυβόταν πίσω από μία πρασιά έξω από το μπαρ, ξαφνικά τράβηξε ένα όπλο, κινήθηκε γρήγορα προς το τραπέζι τους και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός τόσο στο κατάστημα όσο και στην γύρω περιοχή που ήταν γεμάτη κόσμο και περαστικούς που έτρεχαν να σωθούν.

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές με πιστόλι. Ο 41χρονος σωριάστηκε επί τόπου νεκρός, ενώ ο 44χρονος ομοεθνής του που καθόταν στο ίδιο τραπέζι μαζί του τραυματίστηκε στον θώρακα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και εκεί κατέληξε και εκείνος. Ο 44χρονος από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, θεωρείται παράπλευρη απώλεια.

Από τις σφαίρες που έπεσαν «βροχή» τραυματίστηκε όμως και μία 31χρονη Ελληνίδα που δέχτηκε δύο σφαίρες, η μία ψηλά στον γλουτό που κατέληξε στον μηρό της και μία στο γόνατο και επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Η κοπέλα ήταν παντελώς άσχετη με τους άλλους δύο που κατέληξαν νεκροί και απλά είχε πάει από άλλη περιοχή στο συγκεκριμένο μπαρ και έπινε το ποτό της, σε άλλο τραπέζι του καταστήματος με την αδερφή της. Αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακριβώς το γεγονός ότι αυτό το ξεκαθάρισμα μεταξύ μαφιόζικων οργανώσεων έγινε μπροστά σε κόσμο και με πλήρη αδιαφορία για την πιθανότητα να είχε ακόμα χειρότερες συνέπειες για αθώους πολίτες, καθιστά πρώτη προτεραιότητα για την Αστυνομία, να καταφέρει να την εξιχνιάσει, όπως και την ληστεία που έγινε στην καρδιά της Αθήνας σε κατάστημα της «Rolex». Αυτές οι δύο υποθέσεις έχουν πάρει χαρακτήρα απόλυτης προτεραιότητας.

Σχεδόν στο 90% οι εξιχνιάσεις ανθρωποκτονιών την φετινή χρονιά

Ενδεικτικά της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί στην Ελληνική Αστυνομία, στην σύντομη εξιχνίαση ανθρωποκτονιών, είναι και τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα των στατιστικών στοιχείων, τους 11 μήνες του 2022, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξιχνιάσει το 89,19% σε 74 ανθρωποκτονίες εκ των οποίων οι 63 έγιναν το ίδιο έτος και το 2021 με 19 παραπάνω ανθρωποκτονίες, η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε το 64,52% των υποθέσεων.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων καταγράφονται το 2011 και το 2012, όπου σε 184 και 165 αντίστοιχα ανθρωποκτονίες, εξιχνιάστηκε μόλις το 44,02% και αντίστοιχα το 43,03% των υποθέσεων.

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα