Νέες φωτιές σε Εξαμίλια Κορινθίας και Κρήτη -112 για την πυρκαγιά στη Φωκίδα

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Κορινθία
Φωτογραφία αρχείου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η φωτιά στην Κορινθία έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Πάτημα Εξαμιλίων Κορίνθου. Ενεργοποιήθηκε «112» για την εκκένωση του Μισόκαμπου Φωκίδας προς Δεσφίνα, από την φωτιά στην περιοχή Ξηρογιάννης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο νέες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στα Εξαμίλια Κορινθίας και Ιεράπετρα Κρήτης. Όλες οι πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει την Τρίτη από κεραυνική δραστηριότητα εκτός από της Κρήτης που μεταδόθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε τροχόσπιτο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Κορινθία έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Πάτημα Εξαμιλίων Κορίνθου, χωρίς να κινδυνεύει οικισμός. Στην ευρύτερη περιοχή ξέσπασαν από κεραυνούς τρεις εστίες εκ των οποίων οι δύο οριοθετήθηκαν και μαίνεται η μία. Επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση έχει επίσης ξεσπάσει στην Επισκοπή Ιεράπετρας Κρήτης. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα μαίνονται οι δύο δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει νωρίτερα σε Φωκίδα και Κοζάνη.

Στην Φωκίδα η φωτιά που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εντοπίζεται στην ορεινή περιοχή Ξηρογιάννης του δήμου Δελφών Φωκίδας.

Βεβαίως, από τους Δελφούς απέχει πάρα πολύ και είναι πιο κοντά στην Δεσφίνα. Ενεργοποιήθηκε ωστόσο «112» για την εκκένωση του Μισόκαμπου Φωκίδας προς Δεσφίνα, εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, όπου κοντά βρίσκεται και ένα μοναστήρι. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά επίσης σε ορεινό και δύσβατο σημείο, χωρίς να απειλούνται οικισμοί, στην περιοχή Σκάφη Κοζάνης. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου της 8ης ΕΜΟΔΕ και 5 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από νωρίτερα μαίνεται φωτιά στην Ελασσόνα που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άκρη. Κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο της 10ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και ελικόπτερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα