Νεκρός στην Ικαρία από καταιγίδα

Νεκρός στην Ικαρία από καταιγίδα
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΟΤΑΝ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΝΙΞΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ EUROKINISSI

Η Χίος, η Ικαρία, η Μυτιλήνη και η Ζάκυνθος δοκιμάστηκαν από τη μανία της κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και δύο τραυματίες καθώς και μεγάλες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες

Στον Άμαλο της Ικαρίας, κοντά στον Άγιο Κήρυκο ένας 33χρονος βρέθηκε νεκρός, κοντά στο σπίτι του καταπλακωμένος από πέτρες τις οποίες είχε παρασύρει η καταρρακτώδη βροχή από  το μισοερειπωμένο σπίτι του. Ο άτυχος άνδρας έμενε στο χωριό αλλά καταγόταν από το Άργος και ήταν μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ικαρία.

Στη Χίο ο απολογισμός της κακοκαιρίας ήταν ένας νεκρός, ενώ δύο τραυματίες (ένα πυροσβέστη και μία γυναίκα) είχαμε στην Ικαρία. Ο νεκρός στη Χίο ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας που ανασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή Ολυμποι, στα νότια του νησιού, όταν αυτό παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Οι πυροσβέστες που ενισχύθηκαν με συνεργεία, από τη Μυτιλήνη, απεγκλώβισαν άλλα δέκα άτομα που είχαν παγιδευτεί σε αυτοκίνητα, ενώ έγιναν συνολικά 312 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Μέχρι σήμερα το πρωί τα συνεργεία είχαν αντλήσει τα νερά από 80 πλημμυρισμένα σπίτια και το έργο συνεχίζεται.

Στην Ικαρία η πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για πλημμύρες , ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε έξι περιπτώσεις για να σώσει ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια ανάσυρσης μιας γυναίκας, που είχε παρασυρθεί το αυτοκίνητό της, τραυματίστηκαν ελαφρά η ίδια η γυναίκα και ένας πυροσβέστης, όταν υποχώρησε μία γέφυρα, καθώς περνούσε από πάνω το πυροσβεστικό όχημα.

Πέντε κλήσεις για πλημμύρες δέχθηκε η πυροσβεστική στη Σύρο, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Λακωνία και στη Ζάκυνθο.

Στη Ζάκυνθο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έριξαν δέντρα και τα πυροσβεστικά συνεργεία χρειάστηκε να τα κόψουν για να απελευθερώσουν δρόμους, αλλά και τρία αυτοκίνητα που είχαν καταπλακωθεί.

Συνολικά, στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε,

*Στην Αττική, 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 12 κλήσεις για κοπές δέντρων στις περιοχές Βάρης, Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Ψυρρή, Ιλίου, Κερατσινίου και Μοσχάτου

*Στη Χίο, 312 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 10 κλήσεις για απεγκλωβισμό και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

*Στην Ικαρία, 52 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 6 κλήσεις για  απεγκλωβισμό και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 2 κλήσεις για διασώσεις ζώων.

*Στη Λακωνία, 24 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αρεόπολης, Νεάπολης και Γυθείου

*Στη Ζάκυνθο, 12 κλήσεις για παροχές βοήθειας λόγω ανεμοστρόβιλου.

*Στη Σύρο, 5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Στη Θεσσαλονίκη ένα τμήμα του σχολικού συγκροτήματος του Λυκείου Πεύκων Θεσσαλονίκης παρέμεινε κλειστό μετά την κατάρρευση μέρους της σκεπής από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Το περιστατικό συνέβη σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου, στον δεύτερο όροφο ενός παλαιού κτιρίου, όπου φιλοξενούνται τα τρία τμήματα της Α’ Λυκείου. Στο Λύκειο Πεύκων φοιτούν 430 μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα σε διάσπαρτα κτίρια, σε 13 αίθουσες κίμπο και σε πρώην νηπιαγωγεία.

Αύριο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι θα μοιραστούν προσωρινά σε άλλες αίθουσες, έως ότου γίνει η αποκατάσταση της σκεπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα