Nikon COOLPIX P5100

Nikon COOLPIX P5100

Η P5100 είναι το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς COOLPIX της Nikon που θα ικανοποιήσει αναμφίβολα όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας

Η P5100 είναι το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς COOLPIX της Nikon που θα ικανοποιήσει αναμφίβολα όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μηχανών. Η κατασκευή της βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας EXPEED της Nikon και στο οπτικό σύστημα ακριβείας των φακών NIKKOR, ώστε να παρέχει βέλτιστη απόδοση και μέγιστη ποιότητα εικόνας.




Υψηλή ποιότητα εικόνας



Η κορυφαία στην κατηγορία της απόδοση απεικόνισης διασφαλίζεται από τα 12,1 ενεργά megapixel ευκρινούς ανάλυσης και το νέο μηχανισμό επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας που αναπαράγει με ακρίβεια και καθαρότητα τις πιο μικρές λεπτομέρειες και λεπτούς τόνους, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται υψηλές ρυθμίσεις ευαισθησίας όπως ISO 3200(διαθέσιμη μόνο για μεγέθη εικόνας 5M (2592 x 1944) ή μικρότερα).



Επίσης, χάρη στο φακό Zoom-NIKKOR 3,5x παρέχει ελευθερία στη σύνθεση και συμβατότητα με προαιρετικούς φακούς μετατροπής που διευρύνουν περαιτέρω τις δυνατότητες των ευρυγώνιων φακών και των τηλεφακών.



Εκτός από μια πληθώρα αυτοματοποιημένων λειτουργιών και προγραμμάτων σκηνών, τέσσερις προηγμένες λειτουργίες έκθεσης παρέχουν σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους φωτογράφους μεγαλύτερο προσωπικό έλεγχο της μηχανής.



Η λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας VR (απόσβεση κραδασμών) μετατόπισης οπτικού φακού αντισταθμίζει τις επιπτώσεις από το κούνημα της μηχανής σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατά τη φωτογράφηση μη σταθερών θεμάτων, ώστε να επιτυγχάνονται πιο ευκρινή αποτελέσματα. Η λειτουργία είναι διαρκώς ενεργοποιημένη και σταθεροποιεί επίσης τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στην υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD 2,5 ιντσών με ευρυγώνια προβολή 170 μοιρών για πιο εύκολο καδράρισμα και αποτελεσματική λήψη φωτογραφιών.




Εύκολη στο χειρισμό



Η πρόσβαση στις προηγμένες λειτουργίες της είναι δυνατή μέσω του επιλογέα λειτουργιών, ο οποίος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της εργονομικής τοποθέτησης των χειριστηρίων της, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με στόχο την απλοποίηση και τη βελτίωση του χειρισμού της μηχανής.



Η COOLPIX P5100 βασίζεται σε ένα υψηλής ποιότητας και δεξιοτεχνίας σώμα που διευκολύνει το χειρισμό. Το σώμα της μηχανής είναι κατασκευασμένο από συμπαγές κράμα μαγνησίου (Mg) και διαθέτει υψηλής ποιότητας φινίρισμα, άνετη λαβή από ελαστικό σε μορφή πλέγματος και οπτικό σκόπευτρο για υποβοήθηση στη σύνθεση, ιδιαίτερα σε συνθήκες έντονου φωτισμού.




Η ευκολία της δυνατότητας επέκτασης του συστήματος



Προαιρετικά εξαρτήματα του συστήματος διευρύνουν περαιτέρω τις φωτογραφικές δυνατότητες της COOLPIX P5100. Διατίθενται ευρυγώνιοι μετατροπείς 0,67x (WC-E67) και τηλεμετατροπείς 3,0x (TC-E3ED) της Nikon για επέκταση του εύρους του συνδεδεμένου φακού Zoom-NIKKOR 3,5x, ενώ το ενσωματωμένο πέδιλο εξαρτημάτων υποστηρίζει τη χρήση του προηγμένου ελέγχου φλας i-TTL της Nikon για εξωτερικά φλας, συμπεριλαμβανομένων των φλας Speedlight SB-400, SB-600 και SB-800.




Διάθεση



Η κυκλοφορία αυτής της COOLPIX P5100 έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο του 2007 με ενδεικτική τιμή γύρω στα 400 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα