Nikon D60

Nikon D60

Με τη νέα D-SLR των 10MP μπορούν ακόμη και οι απλοί χρήστες να επιτύχουν υψηλής ποιότητας φωτογραφίες

Με τη νέα D-SLR των 10MP μπορούν ακόμη και οι απλοί χρήστες να επιτύχουν υψηλής ποιότητας φωτογραφίες Ο συνδυασμός τεχνολογίας ακριβείας και ευκολίας την καθιστά τη μοναδική μηχανή που προσφέρει στους χρήστες συμπαγών μηχανών την ευκαιρία αναβάθμισης σε ψηφιακές SLR με ευκολία και ασφάλεια



Η μηχανή D60 διαθέτει ανάλυση 10,2 ενεργών megapixel, το αποκλειστικό σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, λειτουργίες επεξεργασίας μέσα στη μηχανή και ένα σύστημα αυτόματης εστίασης 3 περιοχών. Παρέχει συνεχές διαδοχικές λήψεις με ταχύτητα 3,0 fps, στιγμιαία σχεδόν ενεργοποίηση σε μόλις 0,19 δευτερόλεπτα και υψηλή ευαισθησία ISO, σε ένα μικρό, ελαφρύ σώμα με εργονομικό και φιλικό στη χρήση σχεδιασμό.




Φιλική στη χρήση










Η D60 έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση του χειρισμού της μηχανής και παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να επικεντρώνονται αποκλειστικά στη λήψη φωτογραφιών. Ο απλός και φιλικός στη χρήση σχεδιασμός της μηχανής περιλαμβάνει μειωμένο αριθμό κουμπιών και μια οθόνη που συνδυάζει προβολή και πληροφορίες.



Στην οθόνη LCD 2,5 ιντσών παρουσιάζονται πληροφορίες χρησιμοποιώντας ένα εύκολα κατανοητό γραφικό περιβάλλον χρήστη, με τρεις τύπους παρουσίασης για τις ανάγκες κάθε χρήστη. Τα σύμβολα και οι αριθμοί στην οθόνη περιστρέφονται κατά 90 μοίρες, παρουσιάζοντας τις πληροφορίες στο σωστό προσανατολισμό, ανάλογα με τον τρόπο που κρατάτε τη μηχανή. Η μηχανή περιλαμβάνει επίσης μια νέα δυνατότητα που απενεργοποιεί την οθόνη LCD αυτόματα, όταν χρησιμοποιείται το σκόπευτρο.




Ποιότητα φωτογραφιών



Η νέα φωτογραφική μηχανή της Nikon χρησιμοποιεί την αποκλειστική τεχνολογία EXPEED της Nikon για μεγιστοποίηση της ποιότητας εικόνας αλλά και της ταχύτητας επεξεργασίας. Η βελτιστοποίηση των φωτογραφιών επιτυγχάνεται με τη χρήση λειτουργιών, όπως το ενεργό D-Lighting (που αντισταθμίζει τις έντονες σκιές), και η αυτόματη διόρθωση ψευδούς χρώματος ματιών κατά τη χρήση του ενσωματωμένου φλας.



Οι δημιουργικές δυνατότητες περιλαμβάνουν την αυτοματοποιημένη δημιουργία αρχείων video stop-motion από μια σειρά φωτογραφιών, καθώς και εφέ που προσομοιώνουν τη χρήση οπτικών φίλτρων για τη δημιουργία έγχρωμης σκίασης και λαμπερών τονισμένων σημείων.




Σύστημα προστασίας




Για την αντιμετώπιση της σκόνης που μπορεί να διεισδύσει στο σώμα της μηχανής κατά την αλλαγή φακών, η μηχανή D60 περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο σύστημα απομάκρυνσης σκόνης.



Το αποκλειστικό σύστημα ελέγχου ροής αέρα της Nikon διοχετεύει τη σκόνη μακριά από τη διαδρομή της φωτογραφίας και μια δονούμενη μονάδα αισθητήρα αυτόματου καθαρισμού απομακρύνει τη σκόνη που παραμένει από τα οπτικά στοιχεία της μηχανής.




O φακός της




Το βασικό κιτ της μηχανής D60 της Nikon περιλαμβάνει ένα φακό VR-NIKKOR υψηλής απόδοσης, το φακό AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3,5-5,6G VR. Αυτός ο συμπαγής και ελαφρύς φακός προσφέρει zoom 3x με ευέλικτο εύρος εστιακής απόστασης 27mm έως 82,5mm (ισοδύναμο φορμά 35mm).



Η προηγμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών της Nikon αντισταθμίζει τις επιπτώσεις από το κούνημα της μηχανής και παρέχει τη δυνατότητα χρήσης ταχυτήτων κλείστρου έως και τρεις φορές μικρότερες από εκείνες που χρησιμοποιούνται με φακούς χωρίς VR. Χάρη στον εξελιγμένο σχεδιασμό του με δερμάτινη υφή, η εξωτερική εμφάνιση του φακού είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και οι φωτογραφίες που τραβά.




Στα δύσκολα




Η μηχανή D60 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, χάρη στο ευρύ φάσμα ευαισθησίας από ISO 100 έως ISO 1600 και προσφέρει πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων με καθαρά και ευκρινή αποτελέσματα. Για άνετη χρήση σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση με φλας, η μηχανή ρυθμίζει την ευαισθησία αυτόματα για βέλτιστα αποτελέσματα. Το ενσωματωμένο φλας Speedlight της μηχανής παράγει αποτελέσματα με άριστη ισορροπία, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα φλας i-TTL της Nikon και παρέχει τη δυνατότητα χρήσης πρόσθετων φλας Speedlight με απομακρυσμένο έλεγχο.




Διαστάσεις και συσκευασία




Αποθηκεύοντας τις φωτογραφίες σε εξαιρετικά συμπαγείς κάρτες μνήμης SD (συμβατές με SDHC), οι διαστάσεις του σώματος της μηχανής D60 είναι περίπου 126 (Π) x 94 (Υ) x 64 (Β) mm και το βάρος της 495 γραμμάρια. Τα παρεχόμενα εξαρτήματα περιλαμβάνουν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, ταχυφορτιστή, καλώδιο USB, ελαστικό προσοφθάλμιο, λουράκι μηχανής, καπάκι σώματος, κάλυμμα προσοφθάλμιου και κάλυμμα πέδιλου εξαρτημάτων.

Το παρεχόμενο λογισμικό είναι το Software Suite της Nikon σε CD-ROM. Λογισμικό για επεξεργασία φωτογραφιών και απομακρυσμένο έλεγχο της μηχανής διατίθεται προαιρετικά.




Τιμή



Η προτεινόμενη τιμή λιανικής για το κιτ της μηχανής D60 με το φακό AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3,5-5,6G VR είναι €749. Διατίθενται επίσης και άλλα κιτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα