Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκισή του

Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκισή του
Νίκος Σειραγάκης eurokinissi

Να αναιρεθεί το βούλευμα για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για παιδεραστία, Νίκου Σειραγάκη, ζήτησε η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την αναίρεση του βουλεύματος με βάση το οποίο αποφυλακίστηκε ο καταδικασμενος για σωρεία πράξεων αποπλάνησης κατά 36 ανήλικων αθλητών Νίκος Σειραγάκης ζητά η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται μετά την μελέτη της υπόθεσης να κρίνει πως το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Το θέμα που ουσιαστικά θα κρίνει αν θα επιστρέψει ή όχι στην φυλακή ο Σειραγάκης , θα αξιολογηθεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για την υπόθεση αποδεχόμενο ή όχι την αναίρεση της κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω,στο σπίτι του, τον Δεκέμβριο του 2011, για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου στην συνέχεια και στο πλαίσιο της αστυνομικής ανάκρισης ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης για τις εγκληματικές πράξεις του σε 36 συνολικά παιδιά.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Πειραιά σε ποινή κάθειρξης 401 ετών, το 2016 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά του επέβαλε την ίδια ποινή, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη. Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα