Νοσοκομείο Χανίων: Νοσηλευτής τραυματίστηκε από πτώση σοβά

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο Χανίων: Νοσηλευτής τραυματίστηκε από πτώση σοβά
Νοσοκομείο, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στον τραυματισμό ενός νοσηλευτή οδήγησε η πτώση σοβά οροφής σε ξενώνα του ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου Χανίων.

Ένα σοβαρό περιστατικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή εργαζομένων και ασθενών σημειώθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπως γνωστοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη (19/06) στις 6μ.μ. σε ξενώνα του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου Χανίων που είναι ανεπτυγμένος στη περιοχή Καλαφάς Χανίων, όταν σοβάς έπεσε από το ταβάνι σε δωμάτιο φιλοξενούμενου ασθενούς ο οποίος είναι κατάκοιτος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη τη στιγμή στο δωμάτιο βρισκόταν νοσηλευτής που περιποιούνταν τον ασθενή, στο κεφάλι του οποίου έπεσε ο σοβάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Παράλληλα, επειδή ήταν πάνω από τον ασθενή κατάφερε να τον προστατέψει.

Ο νοσηλευτής τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά, μεταφέρθηκε στο σπίτι του.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, “απαιτείται αυστηρός έλεγχος των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ιδιόκτητων και μισθωμένων για να διαπιστώσουμε εάν πληρούν τους όρους ασφάλειας”. “Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με κράνος εντός νοσοκομειακών κτιρίων” καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα