Novartis: Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίζουν για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Novartis: Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίζουν για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Novartis ⓒ 2021 Rafiq Maqbool/Associated Press

Το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κατά πληροφορίες, αποφάσισε για την «τύχη» των προστατευόμενων μαρτύρων.

Το «μπαλάκι» στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος πέταξε το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει να εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο δεν κατέληξε σε μία συγκεκριμένη απόφαση για το αν θα πρέπει να αρθούν ή όχι τα μέτρα προστασίας τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ σχετικά με συγκεκριμένους μάρτυρες, διατηρώντας την ανωνυμία τους. Αντιθέτως, φαίνεται να υποστήριξε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι και καλούνται να αποφανθούν σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις ύστερα από την εισήγηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, η οποία αποχώρησε στο τέλος Ιουνίου από το εισαγγελικό σώμα , λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας. Η τελευταία είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει να παύσει το καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας των δύο τελευταίων προστατευόμενων μαρτύρων για το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Novartis. Μάλιστα, ατην πρότασή της είχε αναφέρει ότι η προστασία τους είχε να κάνει μόνο ως προς το κύριο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή αναφορικά με τις καταγγελίες για δωροδοκίες της εταιρίας, και όχι ως προς την εμπλοκή συνολικά 10 πολιτικών προσώπων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα