Ο αγιασμός στα σχολεία σε εικόνες

Διαβάζεται σε 7'
Ο αγιασμός στα σχολεία σε εικόνες
SOOC

Στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα στα σχολεία σήμερα, που τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Οι 11 αλλαγές που φέρνει η νέα σχολική χρονιά.

Το πρώτο κουδούνι ήχησε το πρωί της Τετάρτης (11/9), σημαίνοντας την επιστροφή 1,3 εκατ. μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις αίθουσες των σχολείων της χώρας.

Τα προαύλια γέμισαν ξανά με παιδικές φωνές και χαμόγελα, καθώς οι μαθητές συναντήθηκαν με συμμαθητές και δασκάλους, αφήνοντας πίσω τους την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Η επιστροφή στα θρανία συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς καλούνται να προσαρμοστούν στη σχολική ρουτίνα, ελπίζοντας σε μια χρονιά γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον αγιασμό για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, όπου παρευρέθηκε συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, αναφέρθηκε και στην χρήση κινητών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν απευθυνόμενος προς τα παιδιά είπε: «Και τελειώνοντας, να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη: θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση. Να είστε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ, να έχετε μια καλή χρονιά».

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ ****** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç *****

INTIME
INTIME
SOOC

INTIME

Αγιασμός σε σχολείο στο Ναύπλιο
Αγιασμός σε σχολείο στο Ναύπλιο INTIME

INTIME
SOOC
SOOC
SOOC
SOOC
SOOC

The Mayor of the City of Athens Haris Doukas, attends the yearly blessing ceremony marking the start of the new school year, at the 53rd Primary School of Athens, on Sept. 11, 2024 / Αγιασμός στο 53ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, στην Αθήνα, στις 11 Σεπτεμβρίου, 2024

SOOC
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Στιγμιότυπο από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οι 11 αλλαγές που φέρνει το πρώτο κουδούνι

Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της έντεκα σημαντικές αλλαγές που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

  1. Δέκα χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών: Ενίσχυση των σχολείων με προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
  2. Ψηφιακό Φροντιστήριο: Νέα ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν τη μάθηση και τη μελέτη των μαθητών.
  3. Αυτόνομες Τάξεις: Εισαγωγή καινοτόμων μορφών διδασκαλίας που δίνουν έμφαση στην αυτονομία και τη δημιουργικότητα των μαθητών.
  4. Διαδραστικά συστήματα μάθησης: Νέες τεχνολογίες που προωθούν τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  5. Εφαρμογή e-parents: Ψηφιακή εφαρμογή για την άμεση επικοινωνία μεταξύ σχολείου και γονέων, με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση της προόδου των μαθητών.
  6. Πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr: Κεντρικής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.
  7. Νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων: Απαγόρευση της κατοχής και χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  8. Δράσεις Ενεργού Πολίτη: Εισαγωγή προγραμμάτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησης και της συμμετοχής στα κοινά.
  9. Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός: Αναβάθμιση των υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού για τη σωστή καθοδήγηση των μαθητών σχετικά με τις μελλοντικές τους επιλογές.
  10. Πιστοποιητικό Πληροφορικής: Νέο πλαίσιο για την πιστοποίηση δεξιοτήτων στην πληροφορική, που θα βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αναγνωρισμένα προσόντα.
  11. Ανάγνωση ολόκληρων λογοτεχνικών έργων: Αντικατάσταση των αποσπασματικών κειμένων με την ανάγνωση ολόκληρων λογοτεχνικών έργων, προκειμένου να ενισχυθεί η κριτική σκέψη και η φιλαναγνωσία των μαθητών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα