Ο γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Μομφεράτου στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας για το νόμο Παρασκευόπουλου

Ο γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Μομφεράτου στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας για το νόμο Παρασκευόπουλου
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ Ευρωκίνηση

Ο γιος του εκδότη Νίκου Μομφεράτου που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μιχάλη Κριτσωτάκη για το νόμο Παρακευόπουλου που προβλέπει αποφυλάκηση κατ' οίκον περιορισμό για τον Σάββα Ξηρό

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Νίκος Μομφεράτος απέστειλε επιστολή ως εκπρόσωπος της άτυπης ομάδας συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας ‘Ως Εδώ’ με την οποία αντιτίθεται σφόδρα στον προτεινόμενο νόμο Παρασκευόπουλου, μιλά για “φωτογραφικές’ διατάξεις που έχουν σκοπό την “απελευθέρωση” του Σάββα Ξηρού και ζητά να μην προσαρμόζεται η δικαιοσύνη στα μέτρα της πολιτικής ηγεσίας.

Η επιστολή έχει ως αποδέκτη τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ.Μιχάλη  Κριτσωτάκη με αφορμή τη σημερινή έναρξη της συζήτησης στα πλαίσια της Επιτροπής του επίμαχου νομοσχεδίου. “Υπό τον μανδύα εξανθρωπισμού του εγκλεισμού στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα, επιδιώκεται ουσιαστικά η απελευθέρωση  συγκεκριμένων καταδίκων, με κριτήρια που δεν έχουν επιστημονική εξήγηση” σημειώνει ο κ. Μομφεράτος και μιλά για ουσιαστική ακύρωση της ποινής των καταδικασθέντων.

Συνεχίζοντας την επιστολή του, ο κ. Μομφεράτος αναφέρει πως “μπορεί ο υπουργός να ισχυρίζεται ότι ο νόμος που προτείνει δεν είναι φωτογραφικός, αλλά οι ωφελούμενοι από τις διατάξεις του διαθέτουν ονοματεπώνυμο. Και το ονοματεπώνυμο που ηχεί στα δικά μας αυτιά είναι εκείνο του Σάββα Ξηρού. Του ανθρώπου που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση”. Όπως ισχυρίζεται, δεν αρνείται την περίθαλψή του τρομοκράτη, μπορεί όμως αυτή να του παρασχεθεί και από τη φυλακή. Σε μια σκληρή επίθεση εναντίον της απόφασης αναφέρει πως η νομοθετική ρύθμιση, με το προσωπείο του ανθρωπισμού, έχει σκοπό να τον απελευθερώσει”.

Η τρομοκρατία δεν είναι πολιτικό θέμα

Για τα μέλη του ‘Ως Εδώ’ το ζήτημα είναι πως η ρύθμιση αυτή “κάνει την Τρομοκρατία πολιτικό θέμα, θέμα διαπληκτισμού και διαφωνιών μεταξύ των κομμάτων” και συνεχίζει: “Ο συμβολισμός που αυτή η διάταξη εκπέμπει, είναι πως, με μιαν απόφαση, με ένα νόμο, ο φόνος γίνεται κάτι σχετικό. Πως το αίμα, κατά το πώς και από ποιον χύνεται, αλλάζει χρώμα και βάρος”.

Δεν χρησιμοποιούμε προσφιλείς μεθόδους διαμαρτυρίας

Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Μομφεράτος κάνει σαφή υπαινιγμό ενάντια στην κυβέρνηση, αλλά και τα φαινόμενα καταλήψεων και διαμαρτυριών του αντιεξουσιαστικού χώρου λέγοντας: “Μην μας αφαιρείτε αυτό το δικαίωμα επειδή δεν χρησιμοποιούμε προσφιλείς μεθόδους όπως οι καταλήψεις και οι απεργίες πείνας, επειδή πιστεύουμε ότι ο πόνος μας είναι ιδιωτική μας υπόθεση που δεν χωράει εκμετάλλευση”

Η επιστολή καταλήγει με την ευχή το αίμα από την “τρομοκρατία να τελειώσει με μας”. “Μην προσαρμόζετε την δικαιοσύνη στα μέτρα τους, γιατί διαστρεβλώνετε το ίδιο το νόημά της. Και τα νεκρά θύματα, αν και απόντα, δικαιούνται” σημειώνει ο Γιώργος Μομφεράτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα