Οι ”Αγανακτισμένοι” γέμισαν και πάλι το Σύνταγμα

Οι ”Αγανακτισμένοι” γέμισαν και πάλι το Σύνταγμα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Με το σύνθημα ''Εμείς δίνουμε ψήφο μη εμπιστοσύνης'', οι ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για 28η συνεχή ημέρα. Μικροεπεισόδια και χημικά αργά τη νύχτα (Vids)

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας, Γ. Παπανδρέου ζητούσε από την ολομέλεια της Βουλής την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούνταν μία πρωτότυπη ψηφοφορία, αυτή της ”μη εμπιστοσύνης”.

Για 28η ημέρα οι ”Αγανακτισμένοι” πολίτες οργανώθηκαν και βρέθηκαν μπροστά από τη Βουλή για εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το μνημόνιο την τρόικα, τους πολιτικούς, αλλά και τον τρόπο που δρα εν γένει το πολιτικό σύστημα.

Ακάθεκτοι, συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας από νωρίς το απόγευμα, με στόχο να περικυκλώσουν το κτίριο και να εμποδίσουν τους πολιτικούς να βρεθούν στο εσωτερικό του.

Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια, καθώς πάρα πολλοί αστυνομικοί είχαν διασκορπιστεί σε όλους τους γύρω δρόμους. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών είχε απαγορευθεί σε στους δρόμους που οδηγούσαν προς το κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας, ήταν το σιδηρόφρακτο ”τείχος” που στήθηκε στη Βασ. Σοφίας, με στόχο να εμποδίσει την πρόσβαση των διαδηλωτών στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Αργά τη νύχτα της Τρίτης, δημιουργήθηκε ένταση στη Βασ. Σοφίας στο σημείο όπου στήθηκε ο φράκτης της αστυνομίας. Ομάδα νεαρών πέταξε μπουκάλια και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν και πάλι χιλιάδες και κατέκλυσαν την πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα με έντονο παλμό και έκδηλη αγανάκτηση. Οι νέοι άνθρωποι έδωσαν δυναμικό ”παρών” και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον. Στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ στα νέα παιδιά στερούν την ελπίδα και τα όνειρα.

Οι ”Αγανακτισμένοι” διαδηλωτές δηλώνουν ξεκάθαρα, ότι είναι ειρηνιστές και δεν ενδιαφέρονται για τα επεισόδια, τα οποία, δεν προκαλούν, μάλιστα αποδοκιμάζουν. Για το μόνο που νοιάζονται είναι ο συνεχής ειρηνικός αγώνας τους, ο οποίος είναι σίγουροι ότι θα αποδώσει καρπούς.

Το κίνημα των ”300 Ελλήνων” συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Παράλληλα, ετοιμάζει εξώδικο για την αποτροπή ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Τα βλέμματα των ξένων δικτύων είναι στραμμένα στην Ελλάδα, αφού πολλά συνεργεία βρέθηκαν στην Αθήνα για να καλύψουν ζωντανά τα γεγονότα, τα οποία φαίνεται να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρωζώνη.

Οι ”Αγανακτισμένοι” αποφάσισαν την Παρασκευή 24 Ιουνίου, να πραγματοποιήσουν πορεία προς τον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, για να αποκλείσουν το κτίριο, πριν και κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους και της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι΄”Αγανακτισμένοι” πολίτες, οι οποίοι πεζή και με ποδήλατα ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο και πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους, επιστρέφοντας και πάλι στην αφετηρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα