Οικογένεια και ιερείς οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα
Γάζα (AP Photo/Eyad Baba)

Μία οικογένεια και ιερείς βρίσκονται εγκλωβιμένοι στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Το ελληνικό ΥΠΕΞ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οκτώ Έλληνες στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η χερσαία επιδρομή του ισραηλινού στρατού κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.

Όπως ανέφερε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή “Συνδέσεις”, ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ, Πιέρρος Τζανετάκος, ανέφερε, “αρχικά είχαν εντοπιστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών 24 πολίτες με ελληνικό διαβατήριο στη Λωρίδα της Γάζας. Οι 16 πριν από λίγες ημέρες έφυγαν μέσω της Ράφα στην Αίγυπτο και στη συνέχεια οι περισσότεροι ήρθαν στην Ελλάδα”.

Οι 8 εναπομείναντες πολίτες ελληνικής καταγωγής βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια οικογένεια και ιερείς, οι οποίοι δεν ήθελαν να αποχωρήσουν από την Μονή τις πρώτες ημέρες της επέμβασης των Ισραηλινών στη Γάζα.

“Με αυτούς του οκτώ ανθρώπους το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε άμεση επαφή μέσω του Ελληνικού Προξενείου που υπάρχει στα Ιεροσόλυμα. Οι ελληνικές αρχές έχουν δώσει τα ονόματα των 8 Ελλήνων τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές. Παραμένουν σε συνεχή επαφή μαζί τους. Ακόμα δεν υπάρχει τρόπος, όμως, να πάει κανείς στη Γάζα ούτε το πέρασμα είναι ανοιχτό για να φύγουν όσοι το επιθυμούν”, πρόσθεσε.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή διεθνής διάσκεψη για την Γάζα στο Παρίσι με την συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η κυπριακή πρόταση για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο μέσω της Κύπρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα