Οικουμενικός Πατριάρχης: “Υπέρ” του εμβολιασμού – “Να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως”

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Υπέρ” του εμβολιασμού – “Να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως”
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος MEGA

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν. "Άδικος και παράλογος ο φόβος", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega.

Έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως απηύθηνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στηρίζοντας την επιστημονική κοινότητα και τα ευρήματά της και κατ’ επέκταση και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και τον Ανδρέα Ρομπόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος στην αρχή της πανδημίας είχε δηλώσει πως “κινδυνεύουν οι πιστοί και όχι η πίστη”, τάχθηκε υπέρ του εμβολίου, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα στους αρνητές και τους αντιεμβολιαστές.

“Δεν σκέφτονται σωστά και λογικά και αδικούν και τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους των, με τους οποίους συναναστρέφονται. Διότι μπορεί να μεταδώσουν το νόσημα, τον κορονοϊό, ακόμα και χωρίς να το αισθανθούν, χωρίς να το καταλάβουν, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι “εμείς ως Εκκλησία, ως θρησκεία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα, σεβόμαστε την Επιστήμη, τους εκπροσώπους αυτης, τα ευρήματα και τις ανακαλύψεις και συμμορφώνουμε τη ζωή μας προς αυτά”.

«Είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται μερικοί να κάνουν το εμβόλιο, δεν υπάρχει καμία εύλογος δικαιολογία. Και από αυτή τη θέση, από τη συνέντευξη αυτή εδώ στο πατρικό μου σπίτι κάνω και πάλι έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν άνευ επιφυλάξεως, για να αποφύγουν ενδεχομένως σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι μπορούν και να τους οδηγήσουν και στον θάνατο», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα