Όλα έτοιμα για τις εκλογές

default image

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της χώρας για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της χώρας για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα λόγω των αυριανών εκλογών δήλωσε πως η όλη διαδικασία προχωρά καλά. 

Οι πολίτες ενημερώνονται για το πού θα ψηφίσουν και ο διαδικτυακός τόπος του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr έχει δεχθεί περίπου πέντε εκατομμύρια “χτυπήματα”.  Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι σε ποσοστό 80% βρίσκονται στους τόπους προορισμού τους και υπάρχει ησυχία σε όλη τη χώρα. 

Όσον αφορά τη διαδικασία στις πυρόπληκτες περιοχές, ο κ. Φλογαΐτης δήλωσε πως έχει δοθεί έμφαση στην παρουσία του κράτους σε όλες αυτές τις περιοχές.  Τα εκλογικά τμήματα είναι έτοιμα και το εκλογικό υλικό βρίσκεται στον προορισμό του. “Υπάρχει άρρηκτη συνεργασία με τους περιφερειάρχες και με τους νομάρχες όπως και με την ΕΛΑΣ”. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξουν φαινόμενα μαζικής αποχής στις πυρόπληκτες περιοχές όπως φημολογείται, ο κ. Φλογαΐτης είπε πως έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις περιοχές, ώστε η χώρα να λειτουργήσει αύριο ομοιόμορφα σε όλη τη χώρα. “Δεν έχουμε ενδείξεις πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα τάξης σε αυτές τις περιοχές”, τόνισε ο κ. Φλογαΐτης. 

Όσον αφορά στην ιδιαίτερη περίπτωση των Λειψών όπου είχε εκφραστεί η τάση για μαζική αποχή από τις κάλπες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο νησί, ο κ.Φλογαΐτης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε πως οι κάλπες εκεί έχουν ήδη στηθεί και πρόσθεσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία έχουν δικούς τους τρόπους να διαμαρτυρηθούν για όσα θεωρούν δίκαια αιτήματά τους. 

“Επικοινώνησα με το δήμαρχο Λειψών και τον παρακάλεσα να φροντίσει να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όσοι θέλουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα μπορούν να το πράξουν και κάποιοι άλλοι όχι”. Ωστόσο, επεσήμανε ότι παρόλο που κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για αποχή, η εκλογική διαδικασία είναι δικαίωμα και καθήκον του κάθε πολίτη και ελπίζει πως ο ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί στο αίτημα της πολιτείας και του ίδιου προσωπικά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα