Ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Ικαρία

default image

Στον Εύδηλο Ικαρίας μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στο νησί.

Να μην ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής, ούτε μόνο κριτήριο να έχει την τετραετία της ΝΔ, ούτε μόνο κριτήριο την οκταετία του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο στόχαστρο των κριτηρίων για την ψήφο να μπουν τα είκοσι χρόνια“, κάλεσε το λαό, η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στον Εύδηλο Ικαρίας, ενώ προειδοποίησε ότι ” θα ‘ρθουν πολύ χειρότερα τα επόμενα χρόνια“.

Στην ομιλίας της η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι το στο ΚΚΕ ” δεν είμαστε “αντινεοδημοκράτες” ή “αντιπασόκοι”, έτσι απλά. Είμαστε εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί και τα δύο κόμματα υπηρετούν την πλουτοκρατία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γιατί είμαστε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι και άλλα κόμματα στον τόπο μας. Ο Συνασπισμός εμφανίζεται προεκλογικά, ο ΛΑΟΣ, κι αυτοί μιλάνε εναντίον του δικομματισμού“.

Εμείς όμως“, συνέχισε, ” τα πράγματα τα βλέπουμε πιο ουσιαστικά και πιο βαθιά. Δεν μας ενδιαφέρει τι ταμπέλες έχει το κάθε κόμμα. Αυτό που μετράμε είναι το πρόγραμμά του, την πρακτική του, πολύ περισσότερο όταν κυβέρνησε ή όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, την πρακτική του, την στάση του και πόσο φερέγγυο είναι για τα συμφέροντα της αστικής τάξης“.

Η ΓΓ του ΚΚΕ δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στην περίοδο 1990-91, οπότε ” το ΚΚΕ πέρασε τη μεγαλύτερη κρίση και δοκιμασία του παρά ποτέ. Βεβαίως πληγώθηκε, παρόλα αυτά πέτυχε ένα από τα μεγάλα κατορθώματα ισότιμο με τα μεγάλα κατορθώματα της 90χρονης πορείας του. Μέσα σε κείνη τη λαίλαπα κατάφερε να σταθεί όρθιο” και τόνισε ότι ” αυτό απόδειξε ότι το ΚΚΕ δεν ήταν ένα ξενόφερτο κόμμα όπως μας έλεγαν χρόνια, δεν ήταν ένα κόμμα τεχνητά φερμένο μέσα στην ελληνική κοινωνία, ήταν γέννημα θρέμμα του ελληνικού λαού, της εργατική τάξης δεμένο με όλη την ιστορία του λαϊκού κινήματος. Κανείς δεν μπόρεσε να το ξεριζώσει“.

Ακόμα η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην παγκοσμιοποίηση, η οποία ” δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επίθεση του καπιταλισμού. Είναι ο παγκόσμιος καπιταλισμός που έγινε πιο επικίνδυνος πιο βάρβαρος χειρότερος από ποτέ, πράγμα που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει“.

Τέλος επεσήμανε πως ” το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα για το τι θα γίνει. Για το τι σημαίνει απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων, ότι θα έρθουν ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα ανατραπούν κατακτήσεις που είχε αποσπάσει ο ελληνικός λαός με αγώνες. Προειδοποίησε για το τι σημαίνει ανατροπή κατακτήσεων στην κοινωνική ασφάλιση. Προειδοποίησε για την κοινή αγροτική πολιτική. Προειδοποίησε ότι θα πουληθούν λιμάνια, αεροδρόμια, για τον πόλεμο στα Βαλκάνια και στις γειτονικές περιοχές” καταλήγοντας πώς αυτό που λέει δεν είναι τυχαίο, αλλά ” αποδεικνύει ένα πράγμα: ότι ο αδιάλλακτος αντίπαλος του ιμπεριαλισμού, ο αδιάλλακτος αντίπαλος της ολιγαρχίας του πλούτου της χώρας μας, ήταν και παραμένει το ΚΚΕ“.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα