Ομόφυλα ζευγάρια: Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους βουλευτές

Διαβάζεται σε 2'
Ιερά Σύνοδος
Ιερά Σύνοδος INTIME

Με ένα εκ νέου σκοταδιστικό κείμενο προς τους βουλευτές, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τους προβληματισμούς της για το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει, σε επιστολή σκοταδιστικού περιεχομένου που απέστειλε στους Έλληνες βουλευτές, η Ιερά Σύνοδος, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Στην επιστολή η Ιεραρχία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».Επιστολή της Ιεράς Συνόδου 

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι «η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση».

Εξηγώντας, αναφέρεται πως «προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση».

Σημειώνεται πως, σε αντίστοιχο κείμενο που αναμένεται να διαβαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στις εκκλησίες, η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφραζε κατηγορηματικά την αντίθεσή της στον γάμο ομοφύλων, ενώ χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία ως «αμαρτία».

«Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξή τους» αναφέρεται στο κείμενο και προστίθεται: «η Εκκλησία βασίζεται σε αυτήν την Παράδοση, που δόθηκε από τον Θεό στους Αγίους, και δεν μπορεί να αποδεχθή κάθε άλλη μορφή Γάμου, πολλώ δε μάλλον τον λεγόμενο ”ομοφυλοφιλικό γάμο”».

Η Ιερά Σύνοδος άφηνε, μάλιστα, αιχμές προς την Πολιτεία ισχυριζόμενη ότι έχει την αρμοδιότητα να καταρτίζει νομοσχέδια και να ψηφίζει νόμους «ώστε στην κοινωνία να υπάρχει ενότητα, ειρήνη και αγάπη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα