“Ονειρική” παράδοση μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων

default image

Με καθυστέρηση τριών ετών, τα στελέχη της Boeing γιόρτασαν την παράδοση του πρώτου από περίπου 820 "τεμάχια" του Dreamliner στην ιαπωνική All Nippon Airways. Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή δέκα αεροσκαφών το μήνα από το 2013 (Vid)

Ο αμερικανικός όμιλος αισιοδοξεί ότι το πρώτο του νέο αεροσκάφος μετά από μία δεκαετία, θα αλλάξει το χάρτη της αεροπλοΐας σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία και σε μια εποχή, κατά την οποία η ενεργειακή αποδοτικότητα έχει αναχθεί σε απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπορική επιτυχία.

Κατά την Boeing, το Dreamliner μπορεί να πετάξει με 20% λιγότερα καύσιμα χάρη στη μονοκόμματη άτρακτό του, που είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα και πλαστικό αντί για αλουμίνιο, όπως και τα φτερά του. Έτσι, και η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται με μικρότερη ποσότητα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και το κόστος μειώνεται για τον αερομεταφορέα.

Το νέο Boeing έχει δύο διαδρόμους, τα μεγαλύτερα παράθυρα στην κατηγορία του και υψηλότερα επίπεδα υγρασίας στον αέρα της καμπίνας, προκειμένου να περιορίζονται όσο γίνεται περισσότερο οι συνέπειες του jet lag και οι 290 επιβάτες του να φθάνουν στον προορισμό τους χωρίς να αισθάνονται καταπονημένοι.

Μεταξύ των πρώτων ομίλων που παρήγγειλαν τα νέα αεροσκάφη της Boeing είναι οι βρετανικές Thomson Holidays, η British Airways και η Virgin, που αναμένεται να έχουν παραλάβει συνολικά 50 Dreamliner, εξοπλισμένα με κινητήρες της Rolls-Royce, έως την άνοιξη του 2014.

Η πρώτη του εμπορική πτήση, από το Τόκιο στο Χονγκ Κονγκ, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα