Οργισμένη αντίδραση του σωματείου εργαζομένων ΚΘΒΕ για τα περί διαφθοράς

Οργισμένη αντίδραση του σωματείου εργαζομένων ΚΘΒΕ για τα περί διαφθοράς

Για "κέντρα που ορέγονται τη διάλυση του οργανισμού", κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως του ΚΘΒΕ σχετικά με την καταγγελία από "επιτροπή εργαζομένων" για διαφθορά

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων Πάσης Φύσεως, ενός εκ των δύο νόμιμων φορέων του ΚΘΒΕ, προκάλεσε η καταγγελία της “επιτροπής εργαζομένων”, όπως αυτοαποκαλείται, περί διαφθοράς στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο κάνει λόγο ανώνυμη καταγγελία και για “κέντρα που ορέγονται τη διάλυση, συρρίκνωση ή απαξίωση του οργανισμού”, σημειώνοντας ότι το ΚΘΒΕ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να παράγει πολιτισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Μετά από μια πετυχημένη σεζόν για το ΚΘΒΕ, μια καλοκαιρινή περιοδεία που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό όλης της Ελλάδας, και πάνω στη στιγμή της έναρξης της νέας θεατρικής περιόδου, είναι θλιβερό να βλέπουν το φως της δημοσιότητας κείμενα στα οποία φέρεται «επιτροπή εργαζομένων» να καταγγέλλει ανωνύμως, σωρεία ατασθαλιών στον Οργανισμό.

Ο Σύλλογος εργαζομένων, πάσης φύσεως προσωπικού στο Κ.Θ.Β.Ε., και η αντιπροσωπευτική επιτροπή των ηθοποιών, οι μόνοι νόμιμοι φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο, συντασσόμαστε, σε κάθε περίπτωση, με τη νομιμότητα και καταγγέλλουμε την όποια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα του ΚΘΒΕ, από κέντρα που ορέγονται τη διάλυση, συρρίκνωση ή απαξίωση του οργανισμού.

Το Κ.Θ.Β.Ε. παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια, συνεχίζει να παράγει πολιτισμό, διάγοντας περίοδο εργασιακής ειρήνης και σύμπνοιας μεταξύ διεύθυνσης, Διοίκησης και εργαζομένων και ζητά από την Πολιτεία και ιδιαίτερα από το ΥΠΠΟ να αναλάβει τις ευθύνες του και να στηρίξει αυτόν τον μεγάλο Πολιτιστικό Οργανισμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα