Ουκρανία: Νέες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο μετά την απότομη αύξηση της κατανάλωσης

Ουκρανία: Νέες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο μετά την απότομη αύξηση της κατανάλωσης
Ουκρανία AP Photo/Francisco Seco

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το Κίεβο έχει "βυθιστεί στο σκοτάδι" ύστερα από έκτακτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής

Οι αρχές στην επαρχία του Κιέβου ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη (2/11) μια έκτακτης ανάγκης διακοπή λειτουργίας του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής μετά την απότομη αύξηση της κατανάλωσης, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση του Κιέβου.

Η διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για «να αποφευχθούν μεγάλα ατυχήματα στον εξοπλισμό ηλεκτρικής ενέργειας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα.

Ζελένσκι: 4 εκατ. Ουκρανοί πλήττονται από διακοπές ρεύματος

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από διακοπές ηλεκτροδότησης μετά τις πρόσφατες ρωσικές επιδρομές σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σε πολλές πόλεις και συνοικίες της χώρας μας γίνονται διακοπές ρεύματος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί βιώνουν αυτή τη στιγμή αυτές τις διακοπές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα είναι η πόλη «Κίεβο και η επαρχία του», οι επαρχίες Ζιτομίρ (κεντροδυτικά), Πολτάβα, Τσερκάσι και Κιρόβογκραντ στο κέντρο, Ρίβνε (δυτικά), Χάρκοβο (ανατολικά), Τσερνιγκίβ και Σούμι στα βόρεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα