Όχι στο νόμο για τα ΜΜΕ
Την έντονη αντίθεσή του στο νόμο για τα ΜΜΕ, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού συμβουλίου του κόμματος
- 10 Ιουλίου 2007 16:19
Την πλήρη αντίθεσή του προς το νόμο για τη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν είναι εφαρμόσιμος και ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα θέσει το θέμα από την αρχή, αλλάζοντας το νόμο. Επίσης, ανήγαγε σε θέμα δημοκρατίας τη σύγκρουση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω αυτού του νόμου, αλλά και με άλλες ανάλογες πολιτικές.
Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε, σε κανένα τομέα πολιτικής δεν θέλει πραγματικά θετικές και διαφανείς ρυθμίσεις. Ειδικότερα για το νόμο περί συγκέντρωσης των μέσων ενημέρωσης, ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση δύο σκοπιμότητες: πρώτον, να συγκαλύψει το φιάσκο του βασικού μετόχου, κάτω και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεύτερον να επιχειρήσει να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης.
Το ΠΑΣΟΚ είναι κάθετα αντίθετο με αυτή την αντίληψη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα μέσα ενημέρωσης, όπως και τη θωράκιση της πολιτικής αυτονομίας των κομμάτων από κάθε μορφής επιρροή, ώστε να μπορούν να εκφράζουν αυθεντικά τις ανάγκες και τις ελπίδες της κοινωνίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι χρησιμοποιεί την κρατική διαφήμιση ως τμήμα της επιχείρησης χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, ενώ χαρακτήρισε βαθιά αρνητική την πρόθεση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, όπως είπε, της ΕΡΤ, όταν η δημόσια τηλεόραση οφείλει να έχει κεντρικό ρόλο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, ο αρμόδιος του τομέα Μεταφορών Ντίνος Ρόβλιας, ανέφερε ότι η προσπάθεια χειραγώγησης και συγκέντρωσης των μέσων ενημέρωσης, είναι εξόφθαλμη. Και δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό λέγοντας ότι ο αριθμός των συχνοτήτων τετραπλασιάζεται, ενώ ήδη κάποιες χώρες εφαρμόζουν τεχνικά μέσα, με τα οποία εξαπλασιάζουν τον αριθμό των συχνοτήτων.
Επομένως, πρόσθεσε, η επίκληση από την κυβέρνηση του περιορισμένου αριθμού των συχνοτήτων είναι μια προφανής σκοπιμότητα, προκειμένου να επιτευχθεί η συγκέντρωση.
(Πηγή: ΑΠΕ)