Παγώνη: Πρότασή μας να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία

Παγώνη: Πρότασή μας να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ασφαλή χαρακτηρίζει τα εμβόλια για τις ηλικίες 12-17 ετών η Ματίνα Παγώνη. Τι προτείνει για τον εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και την έντονη ανησυχία που υπάρχει λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και διασωληνώσεων, αλλά και για τον εμβολιασμό των παιδιών μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στο Mega.

“Αναμενόμενο” χαρακτήρισε το γεγονός ότι σταδιακά ανεβαίνουν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. “Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα” είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη, καθώς εκεί όπως είπε υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. “Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές”, σημείωσε.

Η Ματίνα Παγώνη τη Δέλτα “δύσκολη μετάλλαξη” που “είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους”, σημειώνοντας πως “υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%”.

“Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων” υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πρόταση των ειδικών σχετικά με τα σχολεία.

“Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 δείχνουν ότι είναι ασφαλείς” είπε.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους, ανέφερε πως “οι αρνητές είναι 6 – 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά”.

Τέλος, για τα νησιά και την επιστροφή από τις διακοπές τόνισε: “Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα