Πανώλη στα Τρίκαλα: Έθαψαν ζωντανά 350 πρόβατα- Η μήνυση του Κουρέτα

Διαβάζεται σε 1'
Πανώλη στα Τρίκαλα: Έθαψαν ζωντανά 350 πρόβατα- Η μήνυση του Κουρέτα
Σπαρακτικές εικόνες από το σημείο που θάφτηκαν ζωντανά τα αιγοπρόβατα στα Τρίκαλα. Instagram

350 αιγοπρόβατα που νοσούσαν από πανώλη, θάφτηκαν ζωντανά στα Τρίκαλα. Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης της Θεσσαλίας.

Φρίκη προκαλεί το περιστατικό που έλαβε χώρα στα Τρίκαλα με τα 350 αιγοπρόβατα να θάβονται ζωντανά επειδή έπασχαν από πανώλη.

Συγκεκριμένα, στα αιγοπρόβατα που νοσούσαν χορηγήθηκε προσωρινή αναισθησία και ύστερα καλύφθηκαν από τόνους χώματος και ποσότητα μαρμαρόσκονης. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη δυσοσμία, αλλά και κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Ο θάνατος από ασφυξία αποτελεί κακούργημα και προβλέπονται ανάλογες ποινές για τους υπεύθυνους του περιστατικού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  Δημήτρης Κουρέτας, αντέδρασε άμεσα μετά από την καταγγελία σχετικά με το συμβάν. Σε επείγουσα σύσκεψη, χθες (24/07) το απόγευμα, με την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας.

Σήμερα (25/07) το πρωί ο ίδιος θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Όπως γράφει το trikalanews.gr, ξεκινά παράλληλα διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Η ατομική ευθύνη είναι προτεραιότητα της διοίκησης μας», δήλωσε ο Δημήτρης Κουρέτας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα