Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Κρήτη: “Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι”

Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Κρήτη: “Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι”
Σεισμός στην Κρήτη INTIME

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για την μετασεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στο Αρκαλοχώρι, ενώ ανέφερε τις εκτιμήσεις των ειδικών σχετικά με την Θήβα.

Για την μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι, όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Δευτέρα (27/09), έκανε λόγο ο σεισμολόγος και μέλος της επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο Αρκαλοχώρι λέγοντας πως ” η μετασεισμική δραστηριότητα μπορεί να είναι έντονη, αλλά είναι φυσιολογική και αναμενόμενη. Θα ανησυχούσαμε αν δεν είχαμε αυτούς τους μετασεισμούς” είπε.

Ο ίδιος στην συνέχεια τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι μετασεισμικοί έλεγχοι από τα συνεργεία των μηχανικών, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών μετασεισμών.

Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε και στην Θήβα, τονίζοντας πως “η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει αποφανθεί δυο φορές ότι η περιοχή χρειάζεται προσοχή αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένας ισχυρός σεισμός όμως τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν και ήδη λαμβάνονται όπως προβλέπεται και στο σχέδιο «Εγκέλαδος»”.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο η επιστημονική εκτίμηση είναι πως ενδέχεται να γίνει ένας ισχυρότερος σεισμός από αυτόν τον Δεκέμβριο του 2020, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα