Παπαγγελόπουλος: Η Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα

Παπαγγελόπουλος: Η Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα
Άρειος Πάγος Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του ανώτατου δικαστηρίου που είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις μεταξύ την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Άρειο Πάγο

Απόντος του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Βασίλη Αλεξανδρή, αλλά και της χορωδίας του ΔΣΑ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στη νεώτερη Ελλάδα.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον, κάτω από δυσμενή σχόλια από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λίγες ημέρες νωρίτερα. Το παρόν έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη πυλώνα της Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε πως ο απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, “στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά αυτό όλοι το έχετε υποστεί.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα”.

Τον λόγο έλαβε και η απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πραγματοποιώντας μία  ιστορική διαδρομή του ανώτατου δικαστηρίου από τη αρχαιότητα έως σήμερα. “Τα μέλη του Αρείου Πάγου ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, ώστε να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσιο και ιδιωτική ζωή τους” είπε μεταξύ αλλων.

Στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, ο οποίος δεν παραβρέθηκε επικαλούμενος  ανειλημμένες υποχρεώσεις του, αν και επέστρεψε από το Λουξεμβούργο όπου ήταν, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας, Γεώργιος Σαρλής. Αντίστοιχα στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γεώργιος Σταματογιάννης.

Όσο για τη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι συμμετέχοντες δικηγόροι εκδήλωσαν την επιθυμία να μην παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να αναφέρει: “η χορωδία του ΔΣΑ δεν ήρθε για άγνωστους λόγους, θέλω να πιστεύω πολύ σοβαρούς”. Τη θέση της  αναπλήρωσαν πρώην και  νυν κρατουμένοι και εθελοντές μουσικοί.

Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν λιγότερα από 250 άτομα, ενώ η Βασιλική Θάνου ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο “για τις διευκολύνσεις που   παρείχε”, υπονοώντας την  παραχώρηση του «Χίλτον» για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης. Η δημόσια ευχαριστία ήλθε ως απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης.

Τέλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, αντιπροσωπίες από δικαστικές Ενώσεις της Γαλλίας, Πορτογαλίας και Κύπρου, όπως επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η γενική επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτριος Ασπρογέρακας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Βουλής, της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, η δικηγόρος Ελένη Τζούλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα