Παπαθεοδώρου στο Ραδιόφωνο 24/7: Όνειρα και ψευδαισθήσεις Κουρουμπλή

Παπαθεοδώρου στο Ραδιόφωνο 24/7: Όνειρα και ψευδαισθήσεις Κουρουμπλή

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε εν όψει του συνεδρίου και απάντησε στον υπουργό Ναυτιλίας που είχε χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ φυσικό σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ. "Συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς" ανέφερε ο βουλευτής Αχαίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τον στόχο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντροαριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ όπως αποτυπώθηκε στην πολιτική εισήγηση προς το συνέδριο, που θα γίνει στο τέλος του μήνα, ανέλυσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News στις οκτώ με τη Βίκυ Σαμαρά, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε μάλιστα σε αιχμηρό ύφος στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 την περασμένη Παρασκευή είχε χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ φυσικό σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Tα όνειρα του κ. Κουρουμπλή ή οι ψευδαισθήσεις του κ. Κουρουμπλή για το ποιος είναι ο σύμμαχος του προσκρούουν στην πραγματικότητα γιατί σήμερα έχει σύμμαχο τον κ. Καμμένο και την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ. Επομένως δε χωράει συζήτηση. Το πότε ανακάλυψε ο κ. Κουρουμπλής, το πότε ανακάλυψαν πάρα πολλοί οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για να έχουν καλύτερες πολιτικές και υπουργικές αξιοποιήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ που ανέβηκε στην κυβέρνηση, αυτό το ξέρει ο ελληνικός λαός δε χρειάζεται να το πω εγώ. Εθνική συνεννόηση, περνάει μέσα από δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι αλλαγή της πολιτικής και αυτή η αλλαγή της πολιτικής θα σημάνει την αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία και στη Βουλή. Στις εκλογές ζητάμε τη στρατηγική και εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνει κακό στην κοινωνία. Θα συμφωνήσουμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία πολιτική, που -λυπάμαι- δεν μπορεί να την εκφράσει, όπως δεν την εξέφρασε ποτέ”.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου όρισε ως στόχο του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, των σοσιαλιστικών δυνάμεων, με όρους πολιτικής και κοινωνικής ηγεμονίας.

“Βλέπουμε στην κοινωνία ότι το πλειοψηφικό ρεύμα είναι της κεντροαριστεράς και αυτό προέρχεται από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη”, δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώξει να πείσει τους πολίτες πως η ανάταξη της χώρας περνάει μέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Υπερασπίστηκε πάντως τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ όταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ προήλθε από την ανάγκη να σωθεί η χώρα όπως είχε φτάσει το 2012.

“Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε δεν είναι μνημόνιο, είναι η αλλαγή της χώρας”, δήλωσε επίσης.

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί το σύνολο των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την πολιτική εισήγηση, δεδομένου ότι αυτή κινείται σε εντελώς αντίθετη πολιτική λογική από τις εισηγήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ.Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι υπάρχει ομοφωνία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην οποία συμμετέχει και ο κ. Βενιζέλος.

Όσον αφορά στο πως θα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: “Ο λαός σκέφτηκε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος της ελπίδας, της προσδοκίας. Ήταν απογοητευμένος, απελπισμένος και τρομαγμένος από τη βίαιη προσαρμογή. Πίστεψε στα ψέματα και διαψεύστηκε με τρόπο τραγικό. Τώρα ο λαός ξέρει κι έχει καταλάβει ποιοι του έλεγαν αλήθεια και ποιοι τον κορόιδευαν με συνειδητό τρόπο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα