Παραδικαστικό: Κλήσεις σε απολογία στέλνουν οι εφέτες

default image

Κλήσεις σε απολογία ξεκινούν να αποστέλλουν οι εφέτες ανακριτές της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2002.

Οι εφέτες ανακριτές Σίδερης, Φιοράκης και Μαγγίνας εξετάζουν στο πλαίσιο της έρευνάς τους, εδώ και ένα χρόνο, υποθέσεις του Χρηματιστηρίου που είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η πρώην δικαστής Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

Από το άνοιγμα των λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας οι εφέτες έφθασαν σε υπόθεση χειραγώγησης συγκεκριμένης μετοχής που φαίνεται να είχε αποδώσει σε εμπλεκόμενα πρόσωπα κέρδη ύψους 17 δισ. δραχμών υπόθεση για την οποία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος πολλών προσώπων, επιχειρηματιών και άλλων.

Οι τρεις εφέτες ανακριτές έχουν καταλήξει στην πρώτη ομάδα κατηγορουμένων και ήδη απέστειλαν κλήσεις σε απολογία για τις κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Αν από την ανάκριση προκύψουν στοιχεία επιβαρυντικά σε βάρος της κυρίας Μπουρμπούλια οι εφέτες ανακριτές μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσουν από τις γαλλικές αρχές την έκδοσή της και γι΄αυτά, καθώς η πρώην ανακρίτρια εκδόθηκε από τη Γαλλία για συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες ήδη δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα