Παραδικαστικό: Μάρτυρας ανακαλεί την κατάθεσή του

default image

Ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση μάρτυρας κατηγορητηρίου , στην δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος με εννέα κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης.

Ο μάρτυρας, ιδιοκτήτης βενζινάδικων στην Βουλγαρία, είχε εμφανιστεί αυτοβούλως ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κ. Σίδερη και είχε καταθέσει ότι μαζί με τον κατηγορούμενο στην παρούσα δίκη επιχειρηματία κ. Κρητικό είχαν δώσει χρήματα, το 2001, στον δικαστή Καλούση, προκειμένου εκείνος να τα δώσει στην τότε ανακρίτρια κ. Μπουρμπούλια ώστε να είναι ευνοϊκή για τον κ. Κρητικό σε υπόθεση έκρηξης σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του.

Σήμερα ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έδωσε εκείνη την κατάθεση στον κ. Σίδερη με σκοπό να εκδικηθεί τον κ. Κρητικό. Όπως είπε ,είχε φιλική σχέση με τον επιχειρηματία και είχε φροντίσει να συνεταιριστεί ο γιος του με τον κ. Κρητικό. Ωστόσο ,όπως κατέθεσε ο μάρτυρας , διαπίστωσε μετά τον θάνατο του γιού του το 2002, ότι ο κ. Κρητικός είχε σφετεριστεί κάποια περιουσιακά στοιχεία του γιου του και αυτό τον θύμωσε πολύ. Έτσι ,όπως είπε, αποφάσισε να πάει στον ανακριτή και να πει όσα είχε πει ώστε να τον βλάψει. Σε ερώτηση της κ. Μπουρμπούλια γιατί ενέπλεξε αυτήν και τον κ. Καλούση στην κατάθεση του στον ανακριτή, ο μάρτυρας απάντησε ότι το έκανε επειδή διάβαζε για αυτούς στις εφημερίδες και της ζήτησε συγνώμη. Η απάντηση εξόργισε την κατηγορουμένη που είπε στον μάρτυρα :”Εγώ κύριε μ΄αυτήν σας την κατάθεση τραβιέμαι τώρα εδώ και διασύρθηκα”.

Ο μάρτυρας δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από έδρας όσον αφορά το πότε είπε ψέματα : στον κ. Σίδερη ή σήμερα κι εκείνος επέμεινε ότι τώρα λεέι την αλήθεια. Ο εισαγγελέας Έδρας κ. Αγγελής ζήτησε να προσκομίσει ο μάρτυρας όλα τα έγγραφα με τις οικονομικές του διαφορές με τον κ. Κρητικό και τις δικαστικές αποφάσεις που έχει για αυτές.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα