Παραβίαση και αποχώρηση

Παραβίαση και αποχώρηση
(Í????O q??n`????(? ?? e??, ??? ? q A?mh???u?????/a?R??? ????? ? ?U???? ?? ?????, ????????????"S?P?3/10", ??2 ?????2010. (EUROKINISSI/NV?????AnoSTR) Eurokinissi

Η παραβίαση από τουρκικά αεροσκάφη που μετείχαν σε νατοϊκή άσκηση, προκάλεσε την απόφαση της ελληνικής πλευράς να αποσύρει φρεγάτα που συμμετείχε

Σε μια πρωτοφανή προκλητική ενέργεια προέβησαν οι Τούρκοι, σήμερα, ημέρα εκλογών στην Ελλάδα, καταδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά πως δεν έχουν όρια και πως αγνοούν επιδεικτικά το διεθνές δίκαιο.

Οι Τούρκοι διεξάγουν αυτές τις ημέρες ανατολικά της Ρόδου, σε περιοχή που έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την άσκηση MAVI BALINA (Μπλε Φάλαινα) κατά την οποία προσκάλεσαν και συμμετέχει η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Στη Νατοική δύναμη περιλαμβάνεται και η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής».

Κατά τη διάρκεια της άσκησης και σε δυο φάσεις της αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προέβησαν σε 4 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Νότιο Αιγαίο!

Το ΓΕΕΘΑ αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε, ως κίνηση διαμαρτυρίας, να αποσύρει προσωρινά από τη δύναμη του ΝΑΤΟ την ελληνική φρεγάτα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του αεροναυτικού σεναρίου.

Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν, πέρα από τη σημειολογία των παραβιάσεων ανήμερα των εκλογών στην Ελλάδα, την ασέβεια των Τούρκων στους διεθνείς κανονισμούς ακόμη και όταν διοργανώνουν άσκηση με τη συμμετοχή συμμαχικών δυνάμεων.    

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα