Παρελθόν ο Internet Explorer 6

Παρελθόν ο Internet Explorer 6

Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγο ο Internet Explorer 6 καθώς η έκδοση του Internet Explorer 8 κρατά τη μερίδα του λέοντος με τον Firefox να τον ακολουθεί κατά πόδας

Σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter, ο Internet Explorer 6 της Microsoft είναι τώρα πραγματικά ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, με λιγότερο από 5% του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Για χρόνια, ο Internet Explorer 6 προκαλούσε πονοκέφαλο στους προγραμματιστές καθώς με τα παραθυράκια που υπήρχαν στο χώρο ασφαλείας ώθησε πολλούς χρήστες να στραφούν σε εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης.

Από τότε που ήταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε πολλούς υπολογιστές παραθύρων, ήταν ο κυρίαρχος στο παιχνίδι με 90% μερίδιο αγοράς το 2002 και 2003. Μάλιστα κατάφερε να διατηρήσει ένα σταθερό μερίδιο από την αγορά , ακόμη και μετά τον Internet Explorer 7 και 8.

Ωστόσο, τώρα η χρήση του στις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 4.7% από 11.5% που ήταν τον τελευταίο χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Internet Explorer 6 αρχίζει και φθίνει.

Όσον αφορά τα άλλα προγράμματα περιήγησης, ο  Internet Explorer 8 φαίνεται να κρατά καλά τα ηνία με 30,49% μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, ενώ πίσω του ακολουθεί ο Firefox 3,6 με 19,85% και τέλος ο  Internet Explorer 7 με μερίδιο αγοράς 16,64%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα