Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό
Νοσηλευτές πλένουν 70χρονη γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή στον Ωρωπό GRTIMESGR

Ποινική έρευνα για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος παρενέβη μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων ντροπής με πλήρωμα ασθενοφόρου στην περιοχή του Ωρωπού.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι ντροπιαστικές φωτογραφίες με πλήρωμα ασθενοφόρου που πλένει με λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα, που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το συγκλονιστικό περιστατικό που καταγράφηκε στον Ωρωπό.

Το περιστατικό φαίνεται να διαδραματίστηκε το περασμένο Σάββατο 4 Μαρτίου, σε πυλωτή πολυκατοικίας όπου οι δύο άντρες πληρώματος δημοτικού ασθενοφόρου φωτογραφήθηκαν να έχουν ξαπλώσει γυναίκα γυμνή σε μία κουβέρτα και να την βρέχουν με λάστιχο.

Την διενέργεια της έρευνας ανέλαβε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

ΕΔΕ για το περιστατικό, “δεν έχουν σχέση με το ΕΚΑΒ” λέει ο Πλεύρης

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, τοποθετήθηκε για το περιστατικό το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές και απαξιωτικές εικόνες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

“Το ασθενοφόρο -ανήκει στον δήμο και τη διαχείρη την έχει ιδιωτική εταιρεία- κλήθηκε να πάει στη συγκεκριμένη οικεία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ένοικους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι θα πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα αρκετές μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την καθαρίσουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο, ούτε στο διαμέρισμα και σύμφωνα με αυτά που λένε η γυναίκα τους ζήτησε να την πλύνουν”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως, σήμερα, Δευτέρα (06/03) ξεκινάει ΕΔΕ για το περιστατικό, για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί, ενώ το πόρισμα της ΕΔΕ θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια θα διακοπεί η σύμβαση με την εταιρεία.

“Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο. Δεν έπρεπε να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτούς τους ανθρώπους, για αυτό που έγινε. Μάς γυρνάει αιώνες πίσω. Είναι απαράδεκτο. Θα έπρεπε να βρουν έναν άλλο τρόπο να καθαρίσουν τη γυναίκα και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε ακόμα ο κ. Γιασημάκης.

Πλεύρης για Ωρωπό: Δεν έχουν σχέση με το ΕΚΑΒ αυτοί οι εργαζόμενοι

Το απαράδεκτο συμβάν σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν σχέση με εργαζομένους στο υπουργείο Υγείας, ούτε εργάζονται στο ΕΚΑΒ, ενώ και ο ίδιος χαρακτήρισε άθλιο το εν λόγω περιστατικό.

Η ανάρτηση του υπ. Υγείας:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα