Παρέμβαση για καταγγελίες

Παρέμβαση για καταγγελίες
?. L?S ???? ????d? ??A? cr???O???? ???? ???. L?S rCA???????- ???? ??. L?S rCA???????? ??Po??? cr??????(i--EUROKINISSI//?U???ýU Eurokinissi

Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Είχε αφήσει αιχμές για εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού στην πώληση των ναυπηγείων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος με επιστολή του  προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη, ζήτησε να κληθεί προς ακρόαση από την Επιτροπή ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Βασιλάκος, μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εμπλέκοντας μάλιστα και τον αδελφό του πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου στην πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους Άραβες.

Μεταξύ άλλων ο τέως διευθυντής Εξοπλισμών υποστήριξε ότι   “Οι παλαιότερες διεφθαρμένες πρακτικές συνεχίζονται και σήμερα” ενώ επέκρινε τη συμφωνίας παραγγελίας των δύο υποβρυχίων και την αποδοχή από την κυβέρνηση της Privinvest για τα ΕΝΑΕ λέγοντας:

“Αυτά που ζήτησαν και πήραν οι Γερμανοί με τη συμφωνία αποτελούσαν αίτημα και επί της δικής μου θητείας.

Ωστόσο δεν το αποδέχτηκα (το αίτημα), επειδή θεωρούσα ότι επέφερε προφανή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον”.

Στο ερώτημα γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δέχθηκε τις απαιτήσεις των Γερμανών, ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι το υπουργείο βρισκόταν ήδη σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση, διότι η πώληση των Ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες ήταν απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που καλεί τον κ.Βασιλάκο να παραθέσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του καθώς με τις δημόσιες δηλώσεις του «θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας».

«Άλλωστε ο κ. Βασιλάκος είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής της Βουλής γιατί από τη σύστασή της (με τη μορφή υποεπιτροπής) έως τώρα παρίστατο σ΄ όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις της, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε εδώ και 14 μήνες να εκκαθαρίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος» καταλήγει η επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα