Παρέμβαση ΣυΚαΠρο για την επίθεση στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας – Διάψευση δημοσιευμάτων

Παρέμβαση ΣυΚαΠρο για την επίθεση στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας – Διάψευση δημοσιευμάτων
Το συγκρότημα προσφυγικών κατοικιών στην Αλεξάνδρας INTIME NEWS

Ειρηνική παρέμβαση από τη ΣυΚαΠρο (συνέλευση κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας) στο NEWS 24/7 σχετικά με δημοσιεύματα για την επίθεση στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, τα οποία διαψεύδουν. Τι αναφέρουν στην επιστολή τους

Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣυΚαΠρο) έκανε ειρηνική παρέμβαση στο NEWS 24/7 σχετικά με τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας και παλαιότερα δημοσιεύματα.

Μέλη της παρέδωσαν επιστολή προς δημοσίευση.

Αναλυτικά η επιστολή:

“ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.

Με την επανάληψη, κάθε ψέμα γίνεται αδιαμφισβήτητο γεγονός, πάνω στο οποίο οικοδομούνται άλλα ψέματα.” Τζων Λε Καρρέ, 1931-2020, Βρετανός πράκτορας και συγγραφέας.

Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε έγγραφη παρέμβαση στο “news247” λόγω της διαχρονικά εχθρικής στάσης τους ενάντια στη γειτονιά και την κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που τo “news247” παίρνει ενεργά μέρος στην επίθεση ενάντιά μας, όχι μόνο αναπαράγοντας επιχειρήσεις “ειδικού πολέμου” από την πλευρά των διωκτικὠν αρχών, αλλά και των επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

Στην τελευταία εισβολή στα Προσφυγικά στις 23/11/22, η ασφάλεια μίλησε µέσω του Θοδωρή Παναγιωτίδη στο άρθρο του “news247′ με τίτλο: “Ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης “Χιλιάδες Ἠλιοι της Νύχτας” ο 27χρονος που συνελήφθη στα Προσφυγικά”. (https://www.news247.gr/koinonia/igetiko-stelechos-organosi-chiliades-ilioi-tis-nychtas-27chronos-synelifthi-prosfygika-epithesi-real-news.9842928.html).

Δεν θα σταθούμε απλά στο γεγονός ότι στην ίδια της εισαγγελική και ανακριτική διαδικασία δεν υπήρξε καμιά κατηγορία περί ηγετικού στελέχους, κατηγορία που αναπαράχθηκε από την ίδια πηγή σε πλήθος καθεστωτικών και μέσων για να στήσει ένα ιδανικό προφίλ νομιμοποίησης της εισβολής στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών. Ούτε στο ότι ο σύντροφος Κ. Δημαλέξης κατηγορείται τελικά αποκλειστικά και μόνο σε μια απὀ τις ενέργειες που αποδίδονται στην συγκεκριμένη οργάνωση, αυτή στο “real” ακριβώς στην ανάγκη να κρατηθούν έστω και τα ελάχιστα προσχήματα. Στο Παλέρμο του ελλαδιστάν η ασφάλεια παρέχει προστασία, στήνει υποθέσεις, κάνει χάρες και ζητά ρουσφέτια από δημοσιογράφους σε ένα βρόμικο αλισβερίσι στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας. Πήγαν χεράκι χεράκι με την εξασφάλιση της μιντιακής σιγής και συναίνεσης στην εισβολή στα Προσφυγικά και γενικότερα.

Το εν λόγω άρθρο στοχοποιεί ολόκληρη την γειτονιά και την κοινότητα των Προσφυγικών “ως ορμητήριο της κατάληψης αναρχικών «ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.» στα Προσφυγικά”. Τα Προσφυγικά δεν αποτελούν ούτε “ορμητήριο”, ούτε “κατάληψη αναρχικών”, ούτε κάποια ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, αποτελεί το πολιτικό-αποφασιστικό όργανο της κοινότητας που συγκροτείται εντός της γειτονιάς των Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Μιας γειτονιάς 400 και πλέον ανθρώπων και μιας Κοινότητας που μετρά 13 χρόνια αγώνα και αυτοοργάνωσης. Και σίγουρα τα Προσφυγικά δεν αποτελούν μια αναρχική κατάληψη, σύμφωνα τουλάχιστον με το ιδρυτικό και καταστατικό μας πλαίσιο. Τα “Προσφυγικά” αποτελούν ένα κοινωνικό-πολιτικό εγχείρημα της βάσης των ταξικά και πολιτικά καταπιεσμένων. Δομούνται στη βάση της κοινοκτημοσύνης των κοινοτικών πόρων, δομών και υποδομών και πάνω στις αρχές του κοινοτικού συνομοσπονδισμού και της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Κάτι άλλο κύριε Παναγιωτίδη; Ρωτάμε εσάς γιατί οι υποβολείς σας τα γνωρίζουν ήδη.

Πέρα από την αναπαραγωγή της αφήγησης που εγκλιματοποιεί τους αναρχικούς ως πολιτικό χώρο, ώστε να στρώσει το έδαφος για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον τους, εδώ επιχειρείται η εγκληματοποίηση της αμεσοδημοκρατικής συνέλευσης που αποτελεί το πολιτικό αποφασιστικό όργανο της κοινότητας των κατειλημμένων Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας. Οι σχεδιασμοί της καταστολής που πηγάζουν από τα ανώτερα κλιμάκια της ΓΑΔΑ και άλλων υπηρεσιών προσπαθούν να δημιουργήσουν το προφίλ μιας επικίνδυνης γειτονιάς, ενώ παράλληλα επιχειρούν να την δαιμονοποιήσουν, ώστε να νομιμοποιήσουν την τελική εισβολή και εκκένωση.

Για να παίξει σε κάθε επίπεδο, το “news247”,. δημοσίευσε μέρες αργότερα ρεπορτάζ και βίντεο από την εισβολή εκθέτοντας την αστυνομική βία και βαρβαρότητα (https://www.news247.gr/sunday-edition/i-epemvasi-tis-el-as-sta-prosfygika-kathiste-sto-patoma-kleise-tin-kamera-i-martyria-tis-nefelis-a.9853628.html). Τελικά δεν μας είπαν ποιο από όλα αυτά τα αριστουργήματα της δημοσιογραφίας είναι το αληθινό. Τα άδεια Προσφυγικά; Ἡ αυτά των προσφύγων από την Αφρική, την Τουρκία το Κουρδιστάν ή τη Βενεζουέλα, των εγκύων και των παιδιών, των 79 συλληφθέντων, των δημοσιογράφων και των δικηγόρων; Ἡ μήπως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, των κρησφύγετων, των ηγετικών στελεχών και των αναρχικών τρομοκρατών ανάμεσα στη ΓΑΛΑ και το Εφετείο; Ἡ μήπως τελικά μπορεί να είναι τα Προσφυγικά των 400 ανθρώπων, των 30 εθνικοτήτων, των 50 παιδιών, της αυτοοργάνωσης της ισότητας και της αλληλεγγύης, τα Προσφυγικά των κοινωνικών ταξικών και διεθνιστικὠν αγώνων, της 13ετούς οργάνωσης και προσφοράς σε κάθε επίπεδο: κοινωνικό, ανθρωπιστικό, πολιτικό, πολιτισμικό.

Αυτή είναι μια απάντηση που απαιτείται να δώσει το “news247” ως μέσο, ή ο έκθετος πλέον Θοδωρής Παναγιωτίδης.

ΥΓ: Όπως προαναφέρθηκε υπάρχει προ ιστορία. Εδώ μπορείτε να δείτε την προηγούμενη καταγγελία της Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών για δημοσιευμένο άρθρο του 247 (https://athens.indymedia.org/post/1614822/).
Στις 5/10/21 η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών πραγματοποίησε παρέμβαση στο ραδιοσταθμό “στο κόκκινο”. Στην παρέμβαση αυτή εκθέσαμε την στάση του κομματικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, ως συμπρωταγωνιστή στο σίριαλ “καταστολή και λεηλασία των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας”. Ως από σύμπτωση δύο μέρες αργότερα, το “news247” αναδημοσιεύει άρθρο της Ε.. Ακρίτα (https://www.news247.gr/gnomes/elena-akrita/ta-profygika-tis-alexandras.9389701.html) στην εφημερίδα “το Βήμα”, από το 2019. Εμφανώς εσκεμμένα, δεν αναφέρει πουθενά ότι πρόκειται για αναδημοσίευση, ώστε να δίνει την εντύπωση του φρέσκου νέου. Ήταν μία αναδημοσίευση, κομματική παραγγελία, ως απάντηση του Σύριζα στην παρέμβαση και τον λόγο μας ως Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών στο “κόκκινο”.

Σε αυτό το άρθρο η κ. Ακρίτα εξαφάνισε τους 400 καταληψίες των Προσφυγικών, την κοινότητα που συγκροτούν, τις δομές επιβίωσης κτλ. Τι και αν για την κ. Ακρίτα τα Προσφυγικά, η μεγαλύτερη χωρικά και πληθυσμικά, οργανωμένη κατάληψη της Ευρώπης ήταν για αυτήν “σήμερα κατοικούνται ακόμα μερικά απ᾿ αυτά” άδεια από ανθρώπους και ζωή, ντουβάρια ενός νεκρού τόπου.

Για τους αστούς οι φτωχοί δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Θα έχουν πάντα την μορφή της υπηρέτριας, του χόμπι του γιόκα, του μετανάστη µε απλωμένο χέρι που ζητά ελεημοσύνη ή που πλένει τζάμια στα φανάρια. Κάποιον που τέλος πάντων θα μπορούν να του δείξουν όλη την φιλευσπλαχνία και τον οίκτο της ταξικής και πολιτισμικής τους ανωτερότητας. Αλλιώς μάλλον δεν υπάρχουν. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους; Ποιοι είναι αυτοί που θα τους χαλάσουν τις μπίζνες; Ποιοι είναι αυτοί που από τα υπόγεια αυτού του κόσμου απαιτούν να βγουν στην επιφάνεια; Δίνει όμως η ίδια την λύση του προβλήματος. “Αφού βρεθεί στεγαστική λύση για όσες οικογένειας απέμειναν – πρέπει να στεγαστεί εκεί ένα Μουσείο Μνήμης της Προσφυγιάς”. Αυτό που εσκεμμένα αποκρύβει είναι ότι για την υλοποίηση της πρότασής της χρειάζεται να εκκενωθούν πάνω από 300 άνθρωποι, οικογένειες πρόσφυγες μετανάστες, ασθενείς και ηλικιωμένοι καταληψίες οι οποίοι κατοικούν σταδιακά στα Προσφυγικά απὀ το 2000, οπότε και το κράτος εκδίωξε µε την μέθοδο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης τους κατοίκους από τα 177 υπόλοιπα σπίτια της γειτονιάς.

ΕΜΕΙΣ, η Γειτονιά, η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (η μεγαλύτερη κατάληψη στον ελλαδικό χώρο), θα ξανασυστηθούµε επαναλαμβάνοντας αυτό που λέμε σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μας, ότι είμαστε μια κοινότητα αγώνα που μετράει πάνω από έντεκα χρόνια συλλογικοποίησης, ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε μια σπιθαμή γης απὀ τον απελευθερωμμένο τόπο κι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την πολυμορφία µας, την αμεσοδημοκρατία, τη συντροφικότητα, την ανάληψη ευθύνης πρωτίστως των ζωών µας, την ιστορική μνήμη που πλέον είμαστε κομμάτι της, τις αξίες και την ηθική που κανείς «οραματιστής του νεοφιλελευθερισμού» δεν µπορεί να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα…

Γι’ αυτούς τους λόγους αντισταθήκαμε στις 22/11/22

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάµε την υποστήριξη σας

Γι’ αυτούς τους λόγους θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος

Πορεία σε αλληλεγγύη με τα Προσφυγικά, τους ελευθέρους, δημόσιους, απελευθερωμένους χώρους

Σάββατο 21/1/2023 Σταθμός μετρό Πανόρμου 13:00 μ.μ.

ΣυΚαΠρο (συνέλευση κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας)”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα