Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: “Δεν έγιναν όλα τα επεισόδια με τον ίδιο τρόπο, η Τζωρτζίνα βασανίστηκε”

Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: “Δεν έγιναν όλα τα επεισόδια με τον ίδιο τρόπο, η Τζωρτζίνα βασανίστηκε”
Η 9χρονη Τζωρτζίνα GLOMEX

Αβέβαιος για το αν και οι 9 απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας έγιναν με τον ίδιο τρόπο εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Η δράση της κεταμίνης και οι κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Την ώρα που οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί από ανθρωποκτονία οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δίνει μία νέα διάσταση στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκτιμώντας ότι το μεγαλύτερο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη βασανίστηκε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Λέων τόνισε την ανάγκη για διεξαγωγή εξονυχιστικού ελέγχου όλων των νοσηλειών, των ιατρικών φακέλων και των καταγραφών που υπάρχουν από το μηχάνημα του βηματοδότη και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είμαι βέβαιος ότι όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, με την έννοια ότι το παιδί αυτό βασανίστηκε. Δεν ξέρω εάν αρχικά το πρώτο επεισόδιο για παράδειγμα, ήταν από κεταμίνη ή από κάποια άλλη προσπάθεια κοινή ίσως με τα δυο προηγούμενα παιδιά. Το παιδί αυτό ήταν μεγαλόσωμο, ήταν ένα μεγάλο παιδάκι, ένα 9χρονο παιδί, το οποίο να το πω απλοϊκά, δεν μπορούσε να το κουμαντάρει εύκολα, οπότε προφανώς η κεταμίνη που αποδείχθηκε τελικά, ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για να αναισθητοποιηθεί το παιδί. Και προφανώς η θανατηφόρα δόση που ήρθε στο τελευταίο επεισόδιο ήταν η ύστατη προσπάθεια για να χαθεί αυτό το παιδί, όχι όμως η μόνη”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το αν η Τζωρτζίνα αντιστάθηκε, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως ένα παιδάκι με εγκεφαλοπάθεια ήδη από το πρώτο επεισόδιο, “δεν έγκειται στο γεγονός ότι αντιστάθηκε σωματικά, αλλά μπορεί να εκφραστεί, να φωνάξει, να ζωγραφίσει κλπ”.

Εμφανίστηκε στη συνέχεια βέβαιος πως “όταν έχουμε 9 περιστατικά τα οποία έγιναν εκτός ΜΕΘ και της στενής επίβλεψης των γιατρών και μάλιστα από ότι φαίνεται, με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά και στατιστικά να το δούμε και μόνο, παραπέμπουν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος οδηγεί το παιδί κάθε φορά, είτε στον θάνατο είτε κοντά στον θάνατο , εάν δεν παραμβαίνουν οι γιατροί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα