Πάτρα: Καλή η κατάσταση της υγείας των δύο ασθενών που νόσησαν από στρεπτόκοκκο

Διαβάζεται σε 1'
Νοσοκομείο Ρίου
Νοσοκομείο Ρίου EUROKINISSI

Εξιτήριο αναμένεται να δοθεί από Δευτέρα στα δύο άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα στρεπτόκοκκου της ομάδας Α στην Ηλεία και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου

Καλή είναι η κατάσταση της υγείας των δύο ασθενών που βρίσκονταν στην περιοχή της Ηλείας και εμφάνισαν συμπτώματα στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται από Δευτέρα να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι δύο ασθενείς βρίσκονταν στην ίδια περιοχή της Ηλείας όπου νόσησαν και δυστυχώς κατέληξαν δύο άνδρες από επιθετικό διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Σχετικά με τον πρώτο άνδρα που έχασε τη ζωή του, αρχικά είχε αναφερθεί ότι τσιμπήθηκε από αράχνη, ενώ είχε λάβει αντιβίωση που κάλυπτε τον στρεπτόκοκκο. Δυστυχώς, όμως, ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Αντιβίωση δόθηκε και στον δεύτερο άνδρα, ο οποίος επίσης κατέληξε.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στην περιοχή της Ηλείας έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους ενώ δόθηκε η εντολή σε όλες τις μονάδες υγείας εφόσον εμφανιστούν ασθενείς με συμπτώματα που παραπέμπουν σε στρεπτόκοκκο να τους χορηγηθεί αμέσως αντιβίωση και να διακομισθούν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα