Φωτιά στην Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο Καραμανδάνειο – Εκκενώθηκαν 3 δομές υγείας

Διαβάζεται σε 4'
Φωτιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα
Φωτιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα INTIME NEWS

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα. Απειλήθηκαν κατοικίες. Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και δύο ακόμη δομές υγείας. Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομειού στην Πάτρα, η οποία έλαβε γρήγορα ανησυχητικές διαστάσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τρείς δομές υγείας, ενώ μήνυμα από το 112 εστάλη τέσσερις φορές για εκκένωση των εξής περιοχών, καθώς η φωτιά απειλεί και κατοικίες:

  • Γηροκομείο Πατρών (14:41) – απομάκρυνση κατοίκων προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο ΚΕΤΧ)
  • Αρόη (15:04) – απομάκρυνση κατοίκων προς Πάτρα
  • Παγώνα (15:04) – απομάκρυνση κατοίκων προς Πάτρα
  • Εγλυκάδα Πατρών (15:39) – απομάκρυνση κατοίκων προς Πάτρα

Οι εικόνες από τις εν λόγω περιοχές είναι σοκαριστικές, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους, κρατώντας βαλίτσες και ζώα στα χέρια ενώ άλλοι προσπαθούν με λάστιχα να προστατέψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου, που μεταδίδει το thebest.gr, δεν έχουν νερό. Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει και άλλες περιοχές, όπως τα Προσφυγικά της Πάτρας, όπου σημειώθηκαν μικρές διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και κινήθηκε προς το ίδρυμα “ΜΕΡΙΜΝΑ”, για το οποίο εκδόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης.

Εντολή εκκένωσης εκδόθηκε και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

 

Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε και για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, καθώς οι φλόγες έφτασαν στην αυλή του νοσοκομείου, όπου έκαψαν δέντρα. Άμεσα εκδόθηκε εντολή εκκένωσης, η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS 24/7, 15 παιδιά μεταφέρθηκαν από το «Καραμανδάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», κάποια διακομίστηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

Εκκένωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου
Εκκένωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου INTIME NEWS

Ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει “λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομείου, με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται ασφαλείς στο ΓΝ Άγιος Ανδρέας Πατρών”.

Εκκένωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου
Εκκένωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου INTIME NEWS

Σε όλη την πόλη είναι διάχυτη η μυρωδιά του καμένου.

Αυξάνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η οποία συνεχώς ενισχύεται. Εναέρια μέσα συμμετέχουν επίσης στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, με συνεχείς ρίψεις νερού.

Όπως δήλωσε ο Βασιλης Βαρθακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, δήλωσε στο NEWS 24/7 πως η εικόνα από το μέτωπο είναι μεν καλύτερη ωστόσο η φωτιά μαίνεται ακόμα. “Οι απομακρύνσεις στις 3 δομές υγεία έγινε με απόλυτη ασφάλεια και όλοι οι ασθενείς είναι ασφαλείς”, επιβεβαίωσε.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή διευκολύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα