Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας – Το ματωμένο πανάκι και ο γονιδιακός έλεγχος
Αποκαλύψεις για τον περσινό θάνατο του βρέφους. Πώς αντέδρασε η αστυνομία και τι κατέθεσε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.
- 05 Απριλίου 2022 12:35
Νέα στοιχεία που αυτήν τη φορά, αφορούν στον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, του μικρότερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η Ίριδα έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021, με την εφημερίδα “Πελοπόννησος” να αποκαλύπτει όσα ακολούθησαν μετά τον θάνατό της το μοιραίο εκείνο πρωινό, τόσο με την αντίδραση των τοπικών αρχών, όσο και με όσα εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την ημέρα εκείνη, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ενημερώθηκε από το “100” για ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους εντός οικίας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι ήταν κλειστό, καθώς το μωρό είχε παραληφθεί από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία των γονέων Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.
Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και βρήκαν το ζεύγος μαζί με συγγενικά πρόσωπα. Κατόπιν επικοινωνίας με την γιατρό-επιμελητή- που εφημέρευε και επιλήφθηκε του περιστατικού, ενημερώνονται για τον θάνατο της Ιριδας.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ιατρός κατά την μακροσκοπική εξέταση στο μωρό δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Έτσι, διαβιβάστηκε εγγράφως η αστυνομική παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ έχει προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.
Τι κατέθεσε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ιριδα. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στο συμβάν είχε δηλώσει: «Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».
Το ματωμένο Πανάκι
Την ίδια ήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά δήλωση της, εντόπισε στην κούνια της μικρής της κόρης ένα από τα πανάκια της, το οποίο έφερε κηλίδες αίματος. Κατ΄εντολή της παραδόθηκε από την αδελφή της στους αστυνομικούς του Α’ ΑΤ. Εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας (Σήμανση ). Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε αυτοψία στο δωμάτιο της Ιριδας, απ’ όπου ελήφθη και φωτογραφικό υλικό με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας– νεκροτομής.
Ο γονιδιακός έλεγχος
Σειρά πήρε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε από την κ. Τσιόλα, η έκθεση της οποίας εστάλη στο Αστυνομικό Τμήμα, τον Ιούλιο του 2021 και αυτό γιατί ανέμενε τα ευρήματα της παθολογοανατομικής έκθεσης προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της δική της έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Ιριδας.
Δεδομένου πως ήταν το δεύτερο παιδί μετά τη Μαλένα που έφυγε από τη ζωή, κρίθηκε απαραίτητο να γίνει πλήρης γονιδιακός έλεγχος, διαδικασία που αποδείχτηκε επίσης πολύμηνη, καθώς ολοκληρώθηκε μόλις στις 30/3/2022 με το αποτέλεσμα, τελικά, να είναι αρνητικό ως προς την ύπαρξη γονιδιακού προβλήματος. Ελέγχθηκαν το αίμα της νεκρής Ιριδας, της Τζωρτζίνας ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους.
Οι έρευνες για τα αίτια θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών
Υπενθυμίζεται πως, η αναμενόμενη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία και συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να διαπιστωθούν εκ νέου τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, της Ίριδας και της Μαλένας έχει ξεκινήσει.
Με τον ίδιο τρόπο που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι Αρχές θα πάρουν καταθέσεις από γιατρούς των παιδιών και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν.
Βεβαίως, θα ζητηθεί και πάλι η βοήθεια των εργαστηρίων με ανάλυση των δειγμάτων που έχουν κρατηθεί, καθώς άλλωστε η βοήθειά τους ήταν καθοριστική στην περίπτωση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας με την ανακάλυψη της τεράστιας και θανατηφόρας ποσότητας κεταμίνης που χορηγήθηκε στο άτυχο παιδί, από την ίδια της την μητέρα όπως κατέληξε η έρευνα, καθώς βρισκόταν ολομόναχη στο δωμάτιο του νοσοκομείου μαζί της, τις κρίσιμες χρονικές στιγμές.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις