Πάτρα: Νέο περιστατικό με ωριαία αποβολή δύο μαθητών για χρήση κινητού
Διαβάζεται σε 2'Αλλοι δύο μαθητές αποβλήθηκαν (με ωριαία αποβολή) από την τάξη τους μετά από βιντεοσκόπηση και ανάρτηση περιεχομένου από τη σχολική μονάδα.
- 20 Σεπτεμβρίου 2024 11:18
Μπορεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της, να επιδιώκει να ρίξει τους τόνους μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τιμωρία μαθητή στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών για το κινητό τηλέφωνο, αλλά από χθες ασχολείται, σύμφωνα με πληροφορίες με ένα ακόμη περιστατικό που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο στα Νότια Προάστια της Πάτρας.
Δυο μαθητές του σχολείου, τιμωρήθηκαν με αποβολή μιας ώρας, καθώς ανάρτησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (tik tok), βίντεο με περιεχόμενο μέσα από το σχολικό συγκρότημα. Παρά το γεγονός ότι δεν «συνελήφθησαν» την ώρα της βιντεοσκόπησης, εν τούτοις «καρφώθηκαν» από την ανάρτηση που έγινε αργότερα και έπεσε στην αντίληψη καθηγητών του συγκεκριμένου συγκροτήματος.
Μετά την απόφαση για την ωριαία αποβολή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Καθηγητών για να επιληφθεί του περιστατικού και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.
Η Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αναφορικά με το θέμα του Πειραματικού Γυμνασίου, στο Καστρίτσι,η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
Η Διεύθυνση του σχολείου ενήργησε εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτών της και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά μεταξύ άλλων στην απαγόρευση εμφανούς κατοχής ή/και χρήσης των κινητών στα σχολεία (ΦΕΚ 5130/2024: Θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων).
Η Διευθύντρια ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων, εφόσον υπήρξε γραπτή αναφορά από γονέα, είχε την υποχρέωση να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του σχολείου. Διευκρινίζεται όμως ότι ουδέποτε ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις.
Η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας του παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στα σχολεία. Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας ( ΔΔΕ -Διοίκηση σχολικών μονάδων – εκπαιδευτικοί- μαθητές- γονείς- κηδεμόνες- ασκούντες την επιμέλεια), οφείλουν να συνδράμουν στην εφαρμογή του προς όφελος των μαθητών.