Πάτρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ανατολικό Διαμέρισμα για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά στην Πάτρα
Φωτιά στην Πάτρα ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/INTIME NEWS

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας που επλήγη από τη φωτιά της 9ης Ιουλίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας, που επλήγη από την πυρκαγιά της 9 ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως την επομένη της φωτιά, στις 10/07, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επιστολή, με την οποία ζήτησε να κηρυχθεί η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δ.Ε. Δήμου Πατρέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών».

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου:

«Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 09/07/2024, η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Πατρέων, πλήγηκε ιδιαίτερα σφοδρά, καταστράφηκαν κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια, υποδομές κλπ. 

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ζητάμε από εσάς να εισηγηθείτε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τ.Κ. Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα