Πάτρα: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για τον θάνατο της 47χρονης ναυτικού στο λιμάνι
Διαβάζεται σε 2'
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη (29/4) έλαβαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για το τραγικό δυστύχημα με θύμα μια 47χρονη ναυτικό στο λιμάνι της Πάτρας.
- 25 Απριλίου 2025 22:54
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για το δυστύχημα με θύμα μια 47χρονη ναυτικό στο λιμάνι της Πάτρας.
Πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού, τον καπετάνιο, τον ύπαρχο και τον υπεύθυνο για τον καταπέλτη του πλοίου, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, την ερχόμενη Τρίτη (29/4).
Ο 44χρονος Έλληνας οδηγός του τράκτορα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο 43χρονος Πλοίαρχος (υπήκοος Ιταλίας), ο 31χρονος Ύπαρχος (υπήκοος Ιταλίας) και ο 31χρονος ναύτης (υπήκοος Αιγύπτου) του πλοίου, κατηγορούνται για έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο.
Η 47χρονη επίκουρη ναυτικός, μέλος πληρώματος επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ Πέμπτης (24/4) στο λιμάνι της Πάτρας, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτηγό όχημα πάνω στον καταπέλτη του πλοίου.
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Tempο24, το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 23:00 όταν πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ιταλία έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας και κατά την εκφόρτωση των οχημάτων, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές,οδηγός φορτηγού οχήματος φέρεται να μην είδε την 47χρονη και την ώρα της εξόδου, την παρέσυρε και την τραυμάτισε θανάσιμα.
Η 47χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.